От следващия месец общините ще получат средства за зимното поддържане.

...
От следващия месец общините ще получат средства за зимното поддържане.
Коментари Харесай

Парите за зимата тръгват към общините следващия месец

От идващия месец общините ще получат средства за зимното поддържане. Това стана ясно след среща на служебния министър ръководител и представители на (НСОРБ). На нея разискаха работата на централната и локална власт.

Срещата беше в Министерския съвет, като в нея участваха също заместител министър-председателят по ръководство на европейските средства, представители на Министерството на финансите, Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерството на вътрешните работи и Министерството на стопанската система.

До края на годината няма да е належащо да се прави паричен трансфер към общините поради високите цени на тока. Това разгласи Стефан Янев след срещата с НСОРБ.

Според Янев комплексът от ограничения за преодоляване на обстановката, върху който се работи сега, ще има резултат и за локалните управляващи:

" Надяваме се, че в комплекса от ограничения, които сега към момента продължаваме да работим и той не е приключен този наш лист, само че това надалеч не изчерпва всички ограничения, които ще предприемем. Не мисля, че до края на годината ще е нужен подобен запас и спомагателен трансфер да се прави по бюджета тъкмо в това перо ".

47 милиона лв. са планувани за зимно поддържане на пътищата в общините , заяви от своя страна служебният министър на финансите Валери Белчев:

" Имаме цялостна подготвеност да осигурим 25% от парите още в границите на сегашния месец, останалите 75% планово ще ги дадем в границите на месец януари ".
 Закриват фонд Общинска взаимност към НСОРБ Закриват фонд " Общинска взаимност " към НСОРБ
С решение на висшия орган на НСОРБ се закрива фонд „ Общинска взаимност ”, а насъбраните средства по партидите на общините...

Други 100 милиона лв. са обезпечени в обновения вид на бюджета, за които общините ще могат да аплайват за справяне с пандемията, заяви Белчев.

От идната седмица стартират периодически срещи сред представители на финансовото министерство и на сдружението на общините за това какво да е финансирането на общините от хазната следващата година.

В бюджета за следващата година ще има доста промени при финансирането на общините, заяви по БНР Тодор Попов от НСОРБ и кмет на Пазарджик.

Зимното поддържане на общинските пътища ще бъде финансово обезпечено, удостовери Попов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР