От следващата седмица пускаме още 6 автобуси по линиите 63

...
От следващата седмица пускаме още 6 автобуси по линиите 63
Коментари Харесай

Председателят на СОС: Пускаме още 6 автобуса до Витоша

„ От идната седмица пускаме още 6 рейсове по линиите 63 и 66, които се движат до Витоша “, това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той регистрира, че през последната година над 4 пъти са се нараснали пасажерите, които стигат до планината с градския превоз.

„ Затова гласувахме финансиране и закупихме още 6 рейсове от най-висока екологична категория. Всички те са оборудвани със звукова система за уведомяване, която вкарваме в целия градски превоз. Това е извънредно значимо за жителите със зрителни потребности, за които е по-трудно да се ориентират коя е идната спирка “, съобщи още Георгиев.

Той регистрира, че главната концепция с стартирането на спомагателни транспортни средства е огромното благосъстояние на София – планината Витоша да бъде още по-достъпна за жителите и гостите на града.

Георгиев добавя, че всички рейсове, които ще се движат по линия 66 ще бъдат оборудвани с вело багажници, тъй че да отговорим на потребностите на туристите, които избират разходка из планината.

„ Благодаря на зам.-кмета Дончо Барбалов и сътрудниците Зафир Зарков и Карлос Контрера за предлагането им, което приехме в градския парламент да увеличим опциите за достъп до планината с градски превоз “, сподели още ръководителят на СОС. 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР