От следващата седмица правилата за карантина в Белгия ще бъдат

...
От следващата седмица правилата за карантина в Белгия ще бъдат
Коментари Харесай

Белгия с нови правила за карантина при COVID

От идната седмица разпоредбите за карантина в Белгия ще бъдат изменени, оповестиха локални медии. Предвижда се да бъде скъсен срокът за карантина на хората след определяне на болест с коронавирус - от 10 дни на една седмица.

Ваксинираните с спомагателна доза няма да бъдат поставяни под карантина, нито ще бъдат изследвани, в случай че са били в непосредствен контакт със инфектиран. Това ще важи и за имунизираните по първи имунизационен цикъл, в случай че от датата на последната игла не са минали повече от пет месеца. За имунизираните преди повече от пет месеца, които не са се реимунизирали, ще бъде налагана тридневна карантина след контакт със инфектиран. Те ще би трябвало да дадат негативна проба при проучване в идващите 10 дни, прецизира 24 часа.
Носенето на маски става задължителнo за децата над 6-годишна възраст в Белгия
В Белгия носенето на маски става наложително за децата от 6-годишна възраст, оповестява БНР. Властите в страната ускоряват противоепидеми...
Прочети повече
Според настоящите през днешния ден правила имунизираните би трябвало да изтърпят карантина от най-малко пет дни, в случай че са били в контакт с вирусоносител. След това те се освобождават от карантина с негативен PCR тест.

Общо 76 на 100 от белгийците са ваксинирани, като половината от пълнолетните (39 на 100 от общия брой на населението) към този момент са получили спомагателни дози ваксина. Досега коронавирусът лиши живота на 28 400 в страната. В последната седмица данните сочат растеж от 70 на 100 в броя на новозаразените и спад от пет на 100 при постъпилите в болница.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР