От следващата година се задава голяма вълна от проекти за

...
От следващата година се задава голяма вълна от проекти за
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Задава се вълна от проекти за износ на втечнен газ, цените ще паднат

От идната година се задава огромна вълна от планове за експорт на полутечен газ, което ще докара до доста намаляване на неговите цени - това съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след втория ден от съвещанието на европейските водачи. Днес се обсъждаха стопански тематики, съобщи БНР.

Данните демонстрират, че огромна вълна от нови планове за експорт на полутечен газ идва на пазара от идната година и това е добра вест. Тези планове ще усилят международните доставки на полутечен газ с 50 на 100. Така че се придвижваме от свят на дефицит на газ в свят, където скоро ще следим обилие на синьо гориво на пазара, означи тя. Като се има поради смисъла на втечнения газ в нашия енергиен микс, това ще смъкна доста цените на газа.

Всяка година 300 милиарда евро спестявания от Европейски Съюз се отклоняват на открито, най-вече към Съединени американски щати, което се дължи на фрагментацията на финансовите пазари и финансовите системи, сподели още фон дер Лайен. Тя напомни думите на президента на Европейската централна банка Кристин Лагард, че компаниите в Европейски Съюз ще могат да набират в допълнение към 470 милиарда евро годишно от финансовите пазари, в случай че съюзът на финансовите пазари бъде приключен. По думите й, откакто СЕТА влезе в действие, това е дало опция за експорт на храни към Канада за предходната година на стойност 4.5 милиарда евро, което е с 53 на 100 повече, в сравнение с преди съглашението.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР