От следващата година хората в трудоспособна възраст, които не работят,

...
От следващата година хората в трудоспособна възраст, които не работят,
Коментари Харесай

Можеш, но не работиш – няма социални помощи!


От идната година хората в трудоспособна възраст, които не работят, няма да получават обществени помощи. Това сподели в Ловеч заместник-министърът на труда и обществената политика Султанка Петрова.

По думите й без обществени помощи ще останат и фамилиите, които не пускат децата си на учебно заведение, съобщи Българска телеграфна агенция и Dnes.bg.

За обезпечаване на първа работа на лица, по разнообразни стратегии са обезпечени 80 милиона лв. през 2018 година Султанка Петрова добави, че акцент в активността на Министерството на труда и обществената политика идната година ще е отговорността към възрастните хора.

" Тъй като България е най-бързо застаряващата страна освен в Европейски Съюз, само че тя е на второ място в света. Затова и държавното управление насочва голямо внимание към застаряващото население ", сподели още Петрова. Тя разясни, че стартира и процесът на деинституализацията на възрастните хора.

За извеждането им от домовете и за обезпечаване на персонални асистенти, домашни помощници и обществени асистенти са планувани 68 милиона лв..

 

dnes.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР