От силистренското Областно пътно управление съобщават, че две трети от

...
От силистренското Областно пътно управление съобщават, че две трети от
Коментари Харесай

Силистренското пътно управление се готви за работа в зимни условия

От силистренското Областно пътно ръководство оповестяват, че две трети от профилираната техника може да се каже, че към този момент е подготвена за работа в зимни условия.

В базите в Силистра, Дулово, Тутракан, Алфатар и Средище са разпределени и доставени на 100% инертни материали. Това стана ясно по време на работна среща при регионалния шеф.

Има потребност от възстановяване положението на маркировка по републиканската пътна мрежа, изключително на местата, където е имало превантивни поправки, защото в есенно-зимния сезон за района са присъщи мъгли, затрудняващи водачите на коли и превръщащи се в аргументи за транспортни катастрофи.

Традиционна за района е тематиката и с почистването на храстите около пътищата, което става след направени от Областното пътно ръководство задачи или по сигнали, подадени от жители и институции, за подрязване и към пътните знаци за обезпечаване на видимост.

От Регионалната здравна ревизия са декларирали, че към този момент разполагат със описите на хората на хемодиализа от региона, знаят се и термини на родилки по информация от РЗОК - Силистра.

От електроразпределителното сдружение са направили предоставените поправки, само че в Тутраканско и Дуловско продължава работата по решение на проблеми по далекопроводи.

На 100% са сменени гумите на профилираната техника и е обезпечено оборудването на екипите, също изцяло е осъществено и снабдяването с горива.

За настояща инспекция на отвесната и хоризонталната маркировка по пътищата оповестяват от КАТ- Пътна полиция. Разписан бил и подробен проект за деяние, както и действен – за вероятно затваряне на пътищата при влошени зимни условия.

Ситуацията с Covid по предписание е динамична. 109 са приетите в болница в 3-те лечебни заведения в региона, на домашно лекуване са 899, а карантирани – 1 060.

Най-висока междинна заболеваемост има в общините Силистра и Тутракан, надлежно 721 и 702 на 100 000 души население, при приблизително за региона 631 на 100 000.

Прогнозата е за равномерен растеж, което ще се отрази на формата на образование в учебните заведения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР