От шестгодишна съм в театрален състав, изключително известен във Варна

...
От шестгодишна съм в театрален състав, изключително известен във Варна
Коментари Харесай

Актрисата Биляна Стоева: Пълноценен, плътен е животът ми в актьорската професия

„ От шестгодишна съм в сценичен състав, извънредно прочут във Варна по това време – „ Златното ключе “. Дванайсет години, до XII клас, това беше най-силната ми страст, най-силните ми другари, които и до ден сегашен ме заобикалят. Това ме палеше, незабавно ме одобриха в Театралната академия и от там нататък аз се занимавам единствено с това.

С актьорската специалност сме имали спорове, на няколко пъти съм се чудела дали ми дава повече, в сравнение с ми взема. Но отговорът е, че повече ми дава. И в годините си дадох пояснение, че посредством нея аз пребивавам доста повече разнообразни животи, в сравнение с моя личен. Това е животът на героините ми, по-късно – животът на създателите, на драматурзите, другите стадии в развиването на човечеството, разнообразни столетия. От там нататък среща с доста ерудирани хора, като режисьорите, сценографите, с които се срещаме – едно друго равнище на дълбочинно другарство с сътрудниците сътрудници. Така че един пълностоен, компактен живот е животът, който пребивавам в актьорската специалност “, показа актрисата Биляна Стоева в рубриката „ 100 години Варненски спектакъл “.

2021 година е юбилейна за – на 12 март преди 100 години е основан първият професионален спектакъл във Варна. Рубриката „ 100 години Варненски спектакъл “ показва актьорите, които творят днешната биография на театъра столетник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР