От северната част на Ивицата Газа са евакуирани десетки хиляди

...
От северната част на Ивицата Газа са евакуирани десетки хиляди
Коментари Харесай

Израел обвини “Хамас”, че възпрепятства евакуацията на хората

От северната част на Ивицата Газа са евакуирани десетки хиляди палестинци, оповестиха от Организация на обединените нации, съобщи Българска национална телевизия. Израелската войска бомбардира и през нощта анклавът.

Акции на територията на Гази прави от през вчерашния ден израелската войска. Телата на заложници, пленени от терористите на “Хамас ” предходната събота са открити при една от акциите. Хамас е завладяла над 120 души, демонстрират последни данни на Тел Авив. В отговор на обстрел с противотанкови ракети против израелските бойци, офанзиви с дронове и ракети “земя-въздух ” на север са изумени цели на шиитското придвижване “Хизбула ” в Ливан.

Саудитска Арабия е петата спирка на близкоизточната обиколка на американският държавен секретар Антъни Блинкен. Рияд излезе с остро изказване срещу  дейностите на израелската войска още при кацането на Блинкен. При израелски удари са убити 70 души, при опит да избягат в южната част на аклава, заяви “Хамас ”. Израелската войска е на мнение, че “Хамас ” се пробва да спре цивилните палестинци да се махнат от региона, с цел да ги употребява като жив щит.

“Ключово е хората да извършват инструкциите на израелската войска. Целта е да се спасят човешки животи и споделяме на хората, които не са свързани с “Хамас ”, че те не са врагове на Израел. Съобщава се за часова евакуация на хората и не е казано, че 24-часовият интервал е закован, само че несъмнено чакаме хората да се изтеглят. За страдание виждаме, че “Хамас ” им пречи. Това е нашето безпокойство. Те не зачитат човешкия живот и с решенията си излагат на риск цялото население на Газа ”, сподели лейт. полк. Петер Лернер – представител на Израелската войска.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР