От Сдружение „Зелен Младост” искат среща с кмета на София

...
От Сдружение „Зелен Младост” искат среща с кмета на София
Коментари Харесай

Жители на Младост искат спешна среща с Фандъкова и арх. Здравков

От Сдружение „ Зелен Младост” желаят среща с кмета на София Йорданка Фандъкова и основния проектант на столицата Здравко Здравков.
" Обръщаме се към Вас с апел да се срещнете с наши представители и да заявите обществено Вашата позиция по редица значими претенции, които голям брой гневни жители на Район „ Младост” насочиха.
На тази среща желаеме да обсъдим актуалната обстановка с презастрояването на региона, което стартира още веднъж след ареста на кмета на Район „ Младост” госпожа Десислава Иванчева и зам.-кмета госпожа Биляна Петрова. Застрояването в междублокови зелени площи и върху детски площадки стартира след извънредно противоречивото и порочно решение на Столичния общински съвет от 31 май 2018 година да назначи за Вр. и.д. кмет на региона арх. Румен Русев, за който Иванчева, към момента законно изпълнявайки своите пълномощия като кмет, беше издала входирана и придвижена от администрацията в Район „ Младост” изцяло законна и притежаваща всички нужни реквизити писмена заповед за уволняване ", пишат от Сдружението в писмото си до Фандъкова и Здравков, изпратено и до медиите.
" Настояваме да определите дата и час, с цел да се срещнете с нас, с цел да Ви заявим очи в очи нашите съответни претенции и да чуем персонално от Вас дали и по какъв начин мислите да ги извършите. Исканията ни са следните:
- Извършване от Столична община на инспекции на всички процедури, по които са възобновени или продадени парцели в рамките на Район „ Младост” през последните 20 години;
- Паралелно с инспекциите желаеме от Вас да издадете Заповед за допускане на устройствена процедура по актуализация на настоящите цялостни подробни устройствени проекти на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3, Младост 4, Горубляне и Полигона, като в нея да бъдат дефинирани и отразени виталните пространства, които жителите употребяват. В тези витални пространства би трябвало да бъде включена и съответна буферна зона, която да не разрешава градежи в непосредствена непосредственост до детски площадки и обекти на отдиха. Да не се застрояват съществуващите паркинги и погранични на парковете територии, парковете би трябвало да имат свободен достъп откъм жилищните комплекси, а не компактно да се застроява към тях. Частните парцели, които попадат в виталното пространство на хората да бъдат урегулирани за необятно публично прилагане, с цел да подлежат на отчуждаване;
- Незабавно прекъсване на строителните действия в парка до магазин Лидл в Младост 3. На вложителя да му бъде препоръчан равносилен общински терен на безконфликтно място;
- Отпадане на плануваните 8-етажна постройка и два търговски обекта в парка до " Лидл ". Запазване на парка в настоящия му тип и включването му в Зелената система на Столична община;
- Да не бъде допускано строителство в междублоковите пространства зад бл. 320, при бл. 20, при бл. 70 и на всички конфликтни места, където породи граждансконедоволство ", написа още в писмото на представителите на " Зелен Младост ".
Оттам прецизират, че на 2 октомври (вторник) от 19:00 ч. ще се състои и следващ митинг против презастрояването в квартала в региона на метростанция " Александър Малинов ". Очаква се недоволните да блокират и кръстовището наоколо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР