От създаването на Биткойн блокчейн технологията претърпява постоянен напредък. Особено

...
От създаването на Биткойн блокчейн технологията претърпява постоянен напредък. Особено
Коментари Харесай

Bitcoin Spark вкарва хибриден Proof-of-Process модел в мрежата на Етериум

От основаването на Биткойн блокчейн технологията претърпява непрекъснат прогрес. Особено внимание заслужава Етериум, която е втората по величина криптовалута във връзка с пазарната капитализация и отбелязва забележителен прогрес в тази област. 

Най-новата иновация е обвързвана с използването на хибриден консенсусен механизъм, прочут като доказателство за развой (Proof-of-Process, PoP) – метод, който притегля доста внимание от страна на вложителите и метода, по който ще оформи бъдещето.

Разбиране на разликите: PoW и PoS

При разбирането на блокчейн технологията човек би трябвало да се ориентира в профилирани терминологии и комплицирани понятия. Сред тях са два постоянно срещани термина – доказателсвто за работа (PoW) и доказателство за залог (PoS).



Тези механизми служат за засвидетелствуване на транзакциите, като в същото време улесняват прибавянето на нови блокове в блокчейн системата. Първоначално общопризнат от Биткойн, PoW изисква от миньорите да вземат решение комплицирани математически пъзели за потвърждаване на транзакциите, както и за генериране на нови блокове.  

Този способ изисква забележителна изчислителна мощ, както и енергийни запаси, което поражда опасения за околната среда заради профила му на високо ползване на сила.

PoS от своя страна действа на друг принцип, при който валидаторите се избират въз основа на притежаваните от тях монети, които са подготвени да “ ” за генерирането на нови блокове. Този способ се смята за по-енергийно ефикасен и сигурен, като понижава вероятността от 51% офанзива.  

Той обаче е подложен на критика и за това, че евентуално води до концентрация, защото тези, които имат повече монети, имат по-голям късмет да бъдат определени за валидатори.

Етериум също така е разгласен за “ ” с помощта на функционалността си за смарт контракти и капацитета си да бъде хазаин на децентрализирани приложения (dApps).  

Хибридният PoP механизъм притегля вниманието на вложителите

В устрема си да съчетае най-хубавото от PoW и PoS, Bitcoin Spark вкара хибриден консенсусен механизъм за доказателство за работа в мрежата на Етериум. Този хибриден модел, прочут като доказателство за развой (Proof-of-proces, PoP), употребява сигурността на PoW на Биткойн, като в същото време разрешава мащабируемостта и енергийната успеваемост на PoS на Етериум.

При PoP миньорите се състезават за прибавяне на блокове към блокчейна, сходно на PoW. Вместо да вземат решение математически задания обаче, те “ “, че са направили несъмнено количество “ ” под формата на валидиране на транзакции. След това тази “ ” се “ ” в мрежата на Етериум, сходно на PoS.

Въвеждането на този хибриден консенсусен механизъм беше посрещнато със забележителен интерес от страна на вложителите.Това е по този начин, тъй като той предлага евентуално решение на проблемите с мащабируемостта, които тормозят Етериум, като в същото време резервира сигурността, предлагана от PoW на Биткойн.

Понастоящем Bitcoin Spark е извънредно търсено ICO и съгласно специалистите и Етериум китовете, които поддържат плана, ще се разпродаде много бързо.

Заключение

Докато продължаваме да изследваме опциите, които блокчейн технологията предлага, става все по-ясно, че бъдещето на това пространство е в способността да се приспособява, да се вкарват нововъведения и да се комбинират най-хубавите аспекти на разнообразни модели, с цел да се основат решения, които са сигурни, мащабируеми и устойчиви.  

Химбридният PoP консенсусен механизъм на Bitcoin Spark и неговата висока досегаемост съставляват забележителна стъпка в тази посока.

Повече за Bitcoin Spark и ICO тук:

Уебсайт: https://bitcoinspark.org/

Купете BTCS: https://network.bitcoinspark.org/register



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР