От сън спомен няма, казва народната мъдрост. Но пък колко

...
От сън спомен няма, казва народната мъдрост. Но пък колко
Коментари Харесай

Мъжете и жените сънуват различно - 15 интересни факта за сънищата

От сън спомен няма, споделя националната мъдрост. Но пък какъв брой са забавни, когато ги има. Могат да ни пренесат на друга планета, да ни „ срещнат " с хора, които обичаме и помним. Друг път са страховити и тогава в действителност е по-добре да не ги помним. Сънищата са мощен инструмент на подсъзнанието, необятна галактика от секрети. Какво не знаем за тях?

Представяме ви 15 забавни обстоятелството:
1. 90% от сънищата се не помнят В рамките на 5 минути от събуждането, половината от съня се не помни. В рамките на 10 - 90% си е отишъл.
2. Слепите хора също сънуват Хората, които ослепява след раждането, могат да виждат облици в сънищата си. Хората, които са родени слепи, не виждат никакви изображения, само че имат сънища еднообразно живи, подбудени от присъединяване на страсти и другите им сетива слух, подушване, досег.
3. Всеки сънува Всеки човек сънува (освен в случаите на извънредно психическо разстройство). Ако смятате, че вие не сънувате, това не е правилно - вие просто забравяте сънищата си.
4. В сънищата си виждаме единствено лица, които са ни познати Нашият разум не си измисля лица - в сънищата си ние виждаме същинските лица на действителни хора, които сме виждали по време на нашия живот, само че може да не си спомняме. През живота си виждаме голям брой лица, тъй че ние имаме безконечен ресурс от герои за нашия мозък.
5. Не всеки сънува цветно 12% от хората сънуват единствено в черно и бяло. Останалите имат шанса да сънуват цветни сънища. Ранните проучвания - в интервала 1915 до 1950 настояват, че по-голямата част от сънищата са в черно и бяло, само че в тези резултати се следят промени през 60-те години на предишния век. Днес единствено 4,4% от сънищата на хората под 25-годишните са в черно и бяло. Най-новите проучвания демонстрират, че тези изменящите се резултати могат да бъдат свързани с прекосяването от черно-белите филм и телевизия към цветните.
6. Сънищата са алегорични Ако сънувате някакъв съответен обект доста постоянно сънят не е обвързван тъкмо съответно с него. Сънищата приказват в надълбоко закодиран алегоричен език. Много рядко избран знак от съня се препокрива със смисъла му, което може да бъде открито в съновника.
7. Емоции Най-честата страст в съня е тревогата. За страдание отрицателните страсти са по-чести, в сравнение с позитивните.
8. Може да имате от четири до седем съня за една нощ Един сън приблизително може да продължи от един до два часа във всяка една нощ.
9. Животните също сънуват Проучвания са правени на доста типове животни, и всички те демонстрират едни и същи мозъчни талази по време на сън като и те наподобяват доста като при сънищата на хората. Ако имате опция, загледайте се да вземем за пример в спящо куче. Често лапите им се движат и издават звуци, като че ли гонят нещо в съня си.
10. Парализа на тялото БДО или бързо придвижване на очите (на британски: REM, кратко от Rapid Eyes Movement) е естествена фаза на съня. БДО сънят при възрастен човек нормално трае към 20-25% от всички етапи на съня или към 90-120 минути всяка нощ. Установено е, че по време на БДО се " случват " по-голяма част от ярките сънища, които сме способни да запомним при пробуждане. За една естествена нощ спящият човек минава през 4-5 етапи на БДО. Докато първите са по-кратки, след всяка последваща времетраенето се усилва. По време на REM съня тялото е парализирано от механизъм в мозъка за попречване на придвижвания, които могат да се появят като физическа реакция на тялото. Все отново е допустимо този механизъм да спре да работи преди, по време или след естествения сън, до момента в който мозъкът се разсънва.
11. Смесване на сънища Нашето схващане интерпретира външните тласъци, които нападат нашите сетива до момента в който спим и ги вършат част от нашите сънища. Това значи, че от време на време до момента в който спим чуваме някакви звуци от действителността и ги вплитаме по някакъв метод в нашите сънища. Например можете да сънувате, че сте на концерт до момента в който брат ви свири на китара в прилежащата стая. 12. Мъжете и дамите сънуват друго Мъжете са склонни да сънуват повече за други мъже. Около 70% от героите в съня на мъжа са други мъже. От друга страна, съня на дамата съдържа съвсем еднакъв брой мъже и дами. Освен това, мъжете нормално имат по-агресивни страсти в сънищата си, в сравнение с множеството дами
13. Предсказателни сънища Резултатите на няколко изследвания, извършени измежду огромен брой хора сочат, че сред 18% и 38% от хората са имали най-малко един предсказателен сън и 70% са изживявали deja vu. А процентът на хората, които имат вяра, че предсказателните сънища са вероятни е даже още по-висок - сред 63% и 98%.
14. Ако хъркате, не можете да сънувате? Това е необятно публикувана доктрина на всички места в интернет, само че все още не могат да бъдат открити научни доказателства, които да потвърдят тази теза.
15. Можете да изпитате оргазъм в съня си Може освен да сънувате секс и чувството да е прелестно като в същинския живот, само че можете да изпитате оргазъм същински и мощен като в действителността без да има физически следи. Надяваме се, че ви е било любопитно и прелестно да прочетете тези обстоятелства за сънищата. Не забравяйте другия път като легнете да спите да ревизирате тези обстоятелства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР