От самото начало заехме позиция, че това правителство има особена

...
От самото начало заехме позиция, че това правителство има особена
Коментари Харесай

Христо Иванов: Докато Гешев е на поста си обективно разследване по Барселонагейт не може да има

От самото начало заехме позиция, че това държавно управление има особена роля, тъй като то има за задача да рестартира парламентарната народна власт в България и да подсигурява, че това ще стане в изискванията на върховенството на правото.

 

Това съобщи съпредседателят на " Демократична България “ Христо Иванов пред БТВ.

 

" Правилата за изборите, службите – всичко това би трябвало да го рестартираме през идващите месеци “, добави той.

Иванов добави, че смяната в България ще пристигна със съществени институционални промени, започвайки с конституционна смяна.

 

" Ние от " Демократична България “ сме основани, с цел да осигурим институционалните гаранции за господство на правото в България. Добре готови сме за тези опасности и непредвидени клопки “, съобщи Христо Иванов.

 

" Бяхме поканени и от Политическа партия, и от ГЕРБ да излъчим министър на правораздаването, с цел да може нашият капитал на доверие на политическа мощ, която постоянно е поставяла върховенството на правото и в една обстановка, в която двете страни се упрекват в какво ли не – да излъчим Атанас Славов като поръчител, че ще има в действителност задълбочено изпитание за смяна в Конституцията “, сподели още той.

 

Попитан дали депутатите от групировката ще поддържат свалянето на депутатския имунитет на Бойко Борисов, сподели че зависи до каква степен са съществени материалите по настояването. Щял да се регистрира и обстоятелството, че до момента в който Иван Гешев е основен прокурор обективно следствие по " Барселонагейт "  не може да има.

 

Иванов съобщи, че ще продължи да упорства проблема „ Барселонагейт “ да бъде обяснен – „ единствено че това би трябвало да стане като част от обективно следствие “.

„ Иван Гешев, който до момента задържаше този проблем на трупчета и внезапно пристъпи към неговата реализация като част от неговата политическа защита е безусловно отричане на всякаква визия за обективност “, добави съпредседателят на Демократична България.

 

За бъдещите връзки с Румен Радев, Иванов сподели, че те значително зависят от дейностите на президента. Надявам се да работи като общественик. Можеше да бъде част от решението на рецесията, а се оказа част от казуса. Изрази вяра, че в последна сметка Радев ще разбере, че в условия на рецесия би трябвало да оказва помощ за решаването й.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР