От самото начало на войната Украйна си постави задачата да

...
От самото начало на войната Украйна си постави задачата да
Коментари Харесай

Кулеба: Въпросът с бойните самолети за Украйна ще бъде решен

От самото начало на войната Украйна си сложи задачата да получи седем типа оръжия за реализиране на победа и към този момент получи шест от тях. В момента задачата е освен да се получат бойни самолети, само че и да се създава взаимно оръжие, в това число с Германия.

Това сподели министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулебана брифинг в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщi " Укринформ ".

" Картината е елементарна : когато стартира войната, ние разбрахме, че би трябвало да получим седем типа оръжия, с цел да създадем нашите отбранителни сили способни освен да пазят Украйна, само че и дейно да нападат и прогонват врага от територията на Украйна. Близо 12 месеца по-късно, шест от тези типове оръжия са отворени за Украйна . Тоест, ние изпълнихме задачата.Останаха единствено бойните самолети. ", сподели министърът.

Той означи, че " няма подозрение, че въпросът с бойните самолети ще бъде решен ". Дипломатът призна, че ще отнеме малко повече време, че битката за самолетите " би трябвало да бъде структурирана малко по-различно , в сравнение с за танковете, само че тази работа към този момент е почнала ".

Ще има още доста изявления от рода на " не, не можем, не толкоз скоро ", само че в последна сметка всичко ще бъде изпратено, уверен е министърът.

" Дойдох в Мюнхен за две неща: бърза и постоянна доставка на всички към този момент обещани оръжия, както и на някои нови количества, най-вече муниции ", сподели Кулеба.

Министърът заяви още, че на полетата на конференцията ще бъде въведен невиждан формат, защото той, дружно с немския си сътрудник Аналена Бербок, ще беседват с представители на немската и украинската отбранителна промишленост, с цел да обсъдят какво може да се направи дружно.
 Далекобойни ракети и изтребители - тематиките на Кулеба в Мюнхен
Далекобойни ракети и изтребители - тематиките на Кулеба в Мюнхен

Мюнхенската конференция по сигурността ще се организира от 17 до 19 февруари

Кулеба добави, че има всички учредения да се счита, че " НАТО може да удвои или утрои напъните си, с цел да обезпечи производството на оръжия и муниции, от които Украйна и самите съдружници ще се нуждаят тази година, с цел да попълнят запасите си ". Той също по този начин акцентира значимостта на образованието на украинската войска.

Мюнхенската конференция по сигурността се организира на 17-19 февруари. Заплахите за интернационалната сигурност , изключително в светлината на експанзията на Русия против Украйна, станаха съществена тематика на тазгодишното събитие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР