От самото начало на скандала в Банкок знаех какво се

...
От самото начало на скандала в Банкок знаех какво се
Коментари Харесай

Секс скандал с тъщата на убития Пейо затворил посолството ни в Тайланд

„ От самото начало на абсурда в Банкок знаех какво се случва. За страдание несъразмерните упоритости на една жена направиха, тъй че посолството да бъде затворено. 13 години по-късно България няма посолство и хиляди българи тук сме без никаква отбрана от страна на българската страна. До това доведоха несъразмерните упоритости на една жена и странното решение на външно министерство “,  каза пред бТВ журналистът Панчо Благоев, който живее в Банкок.



На фотографията: Панчо Благоев

Коментарът му е във връзка скандал към някогашния консул в Тайланд Красимира Трифонова, обвързван с обвиняване в полов тормоз към посланика Камен Величков. Трифонова и щерка ѝ са упрекнати за бруталното ликвидиране на Пейо Пеев в София. 

По думите на журналиста Панчо Благоев този скандал е завършил със закриването на посолството ни в Тайланд през 2011 година Според формалната информация от Министерство на външните работи задачата ни е затворена по стопански аргументи.



На фотографията: Красимира Трифонова до момента в който е посланик в Тайланд

„ Представете си, в случай че бяха споделили секс скандал или нещо от сорта, въпреки че дипломатите в Банкок са били наясно с това какво се случва в българското посолство. Камен Величков е посланик от кариерата и е доста неприятно, когато една задача завърши по този метод “, сподели Панчо Благоев.

По думите му неналичието на посолство на България в Тайланд затруднява извънредно сънародниците ни там.

„ Мога да напиша хорър разказ за това по какъв начин трябваше да узаконявам документите за брака ми с моята брачна половинка тук в Банкок. Ще кажа единствено маршрута – Пловдив -  Букурещ – Пловдив, Пловдив – София – Ханой, Ханой – Банкок, Банкок – Ханой – Банкок. Всичко е обвързвано с заверка на документи и пътешестване на разнообразни страни поради неналичието на посолство. В България имаме консулството, което не е оторизирано за сходен вид легализации и всички като мен би трябвало да вървят в Букурещ. Същото е за българите, които са в Тайланд – за най-малкия документ се пътува или до Ханой, или до Джакарта “, описа Панчо Благоев. 

По думите му хиляди българи пътуват за Тайланд и имат големи проблеми с визите, които се издават от посолството в Букурещ.

„ Има група, която два месеца чака за визи, заплаща хотели и полети и най-после не може да употребява нищо, тъй като няма визи, а те са единствено 15 дни. Нямаме дипломати, които да натиснат и да обяснят какъв е казусът на нашето външно министерство “, добави журналистът.

По думите му сградата на задачата ни в Тайланд към момента се употребява, само че не като посолство. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР