От самия ход на военните действия в Украйна се вижда,

...
От самия ход на военните действия в Украйна се вижда,
Коментари Харесай

Путин: В Украйна има наемници, воюваме с неонацисти, специалната операция върви по график

" От самия ход на военните дейности в Украйна се вижда, че сме във война с националистически и неонацистки обединения, а измежду тях има и задгранични наемници - в това число от Близкия Изток ". Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на съвещанието на Съвета за сигурност на Руската федерация.

" По време на специфична интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна съветски военнослужещи пробиха защитата в региона на Волноваха, която националистите укрепваха в продължение на съвсем осем години ", сподели Владимир Путин на среща с членове на Съвета за сигурност.

" Специалната интервенция в Украйна протича в прецизно сходство с графика и всички сложени задания се вземат решение сполучливо ", съобщи съветският президент.

" Изпълнявайки предоставените задания за отбрана на нашия народ в Донбас, за обезпечаване на сигурността на нашата татковина, съветските бойци и офицери работят самоуверено, като същински герои. Ранените бойци и офицери остават в редиците, жертват себе си, живота си, с цел да спасят приятели и цивилни ", сподели президентът на РФ.

Според него и съветските военни, и опълчението на Донбас демонстрират всеобщ подвиг. " Ще отбележа персоналния състав на 100-та мотострелкова бригада, настояща в посока Донецк. Войниците под командването на полковник Алексей Борисович Бернхард в региона на Волноваха пробиха в дълбочина защитата, която националистите укрепваха и оборудваха съвсем осем години ", сподели Путин.

В същото време президентът уточни, че националисти и задгранични наемници в Украйна се крият зад цивилните като жив щит.

Държавният глава сподели, че над седем милиона рубли ще бъдат изплатени на членове на фамилиите на военнослужещи, починали при интервенцията в Украйна. Ранените ще получат в допълнение заплащане от три милиона рубли. Президентът подписа и декрет за посмъртно заграбване на званието Герой на Русия на починалия в Украйна Нурмагомед Гаджимагомедов, който по време на военна интервенция в Украйна взриви себе си и заобикалящите го бойци с граната.

" В борба той решително командваше своите бойци. Вече тежко ранен, той се бори до последно и взриви заобикалящите го бойци и себе си с граната. Той предприе тази стъпка, тъй като разбра, че неонацистите се подиграват на пандизчии и ги убиват брутално ", сподели Путин.

Президентът на РФ също по този начин акцентира, че руснаците и украинците са един народ и той в никакъв случай няма да се откаже от това.

В същото време Рутин сподели, че националисти и задгранични наемници в Украйна се крият зад цивилните като жив щит. Както изясни съветският водач, има " безусловно справедливи фотографски доказателства за това по какъв начин те слагат тежка военна техника в жилищните региони на градовете ". " По-специално в Северодонецк, Лисичанск и други градове жителите на жилищни здания са оставени на междинните етажи на постройките, а в долните прозорци и стени са счупени, тежка техника, оръдия, танкове се карат там, на покривите и на горните етажи слагат картечници и снайперисти ", сподели Путин.

" Само фашистите се биеха по този начин, те се отнасяха толкоз нечовешко към цивилното население, когато руските войски се биеха с тях, в това число освобождавайки територията на Украйна ", сподели президентът.

От своя страна съветските бойци се стремят да предотвратят цивилни жертви в Украйна, акцентира президентът. " Нашите военнослужещи осигуриха коридори във всички зони на конфликт без изключение, осигуриха превоз, тъй че цивилните, непознатите жители да имат опция да отидат на безвредно място. Още един път наблягам: националистите не разрешават това да се направи ", сподели Путин.

Президентът и оперативните членове на Съвета за сигурност уважиха паметта на починалите съветски бойци с едноминутно безмълвие. Към 2 март, по данни на Министерството на защитата, по време на спецоперацията са убити 498 съветски бойци и 1597 ранени. От украинската страна загубите са в пъти по-големи: над 2870 убити и към 3700 ранени, заяви министерството.

" Винаги ще помним нашите починали бойни приятели, ще създадем всичко, с цел да устояваме фамилиите им, децата им - да ги образоваме, да поддържаме техните близки и другари. Моля ви да почетете паметта на нашите бойци, починали в строя, сподели президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР