От румънска страна предвиждат фериботния комплекс да бъде готов до

...
От румънска страна предвиждат фериботния комплекс да бъде готов до
Коментари Харесай

Фериботната площадка при Русе е готова

От румънска страна плануват фериботния комплекс да бъде подготвен до края на август – началото на септември

Всички действия по построяването на фериботната площадка при Русе завършиха. Това стана ясно от извършена среща по-рано през днешния ден в Пристанищния комплекс, на която участваха заместител регионалният шеф Людмил Христов, изпълнителният шеф на комплекса Петър Драгошинов, както и превозвачи, а също и представители на румънския пристанищен оператор. Христов разяснява, че стартирането в употреба на фериботната линия ще понижи километричните колони от камиони в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “. По думите на Драгошинов към този момент са ремонтирани всички здания на институциите, които имат отношение към граничния и митническия надзор. Положена е маркировка, а остарелият кантар е отстранен. Преди близо седмица при някогашната преграда на входа бе сложено новото контролно-пропусквателен пункт, на което да се одобряват документите на водачите, без те да слизат от транспортните средства. В ход е и монтиране на нови осветителни тела в региона.

Поставен е и главният надпис за мястото, към което ще се насочват товарните транспортни средства, които желаят да употребяват бъдещата фериботна линия.

През идващите дни управлението на Областна администрация – Русе още веднъж ще посети на място и ро-ро терминала в Гюргево. За момента по данни на румънската страна може да се каже, че там драгирането на реката е приключено на към 80%. Продължават обаче ремонтите на административните здания, като към този момент има обезпечено електричество, водоснабдяване и канализация. Срокът за привършване на всички действия по построяването на фериботния комплекс на румънска територия е очакван до края на август – началото на септември тази година. Очакванията са фериботът да транспортира сред 250 и 300 камиона на денонощие в едната посока.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР