От реформата на правилата за предоставяне на убежище до Брекзит

...
От реформата на правилата за предоставяне на убежище до Брекзит
Коментари Харесай

Европейските проекти на Урсула фон дер Лайен

От промяната на разпоредбите за даване на леговище до Брекзит и комерсиалното напрежение със Съединени американски щати - незабавни проблеми чакат новия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

Въглеродна индиферентност до 2050 година

Урсула фон дер Лайен дава обещание " зелен пакт ", в който ще бъде включено " първото европейско законодателство за климата ", за да се конкретизира задачата за реализиране на климатична индиферентност до 2050 година, с която обаче за момента са се заели единствено 24 страни членки от 28.

Тя поддържа и по-амбициозна цел на понижаване на излъчванията на въглероден диоксид с 50 и даже с 55 на 100 до 2030 година.

Фон дер Лайен предлага също част от Европейската капиталова банка да бъде трансформирана в " Европейска банка за климата " и планува проект за поддържане на вложенията на ниво 1000 милиарда евро за идващите 10 години.

Миграцията

По този пораждащ спорове въпрос Урсула фон дер Лайен желае да предложи " нов контракт за миграцията и убежището ". Става дума за по-добро систематизиране на напъните в Европейски Съюз и на първо място за оказване на по-голяма помощ на страните като Италия, Испания и Гърция, които са на първа линия при идването на мигранти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР