От референциите става проблемът с невалидните бюлетини. Това са грешки

...
От референциите става проблемът с невалидните бюлетини. Това са грешки
Коментари Харесай

Експерти: Ключово е поведението на ГЕРБ и Борисов в София

От референциите става казусът с невалидните бюлетини. Това са неточности на растежа. Със сигурност има операции, само че и просто сбъркани бюлетини. Това съобщи политологът от „ Тренд ” Димитър Ганев в ефира на Нова телевизия.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 598
„ В Бургас преимуществото на кмета е толкоз огромно, че няма подозрения, че това е волята на народа. Относно София – дистанцията отива към по-къса от тази нощес ”, счита пък Андрей Райчев, социолог от „ Галъп ”.

Според него абсурдът с машините не повлия на резултата на ПП-ДБ, само че усили възприятията против тях.

 „ Трудно ми се коства да се извърнат първите две места в София. Васил Терзиев наподобява като любимец. Ключово обаче е държанието на ГЕРБ – те ще бъдат оптимално проведени и мобилизирани, най-много поради районните кметове. Ключово е държанието на водача на групировката ”, добави Ганев.

Според специалиста тук-там, където ГЕРБ отиват на балотаж с претендент, който не е на ПП-ДБ, ще желаят поддръжка за поддръжка.

Той счита, че ще забележим в някои общини франкенщайни – да вземем за пример Движение за права и свободи и „ Възраждане ”, Политическа партия и Има Такъв Народ, „ тъй като политиката на локално равнище няма такава връзка с тази на национално равнище. В София – ПП-ДБ има доста безапелационен резултат в общинските препоръки, в случай че имат над 25 души в Общински съвет, ще се върви към плаващо болшинство. "

„ Възраждане ще влезе в общинските препоръки, само че няма на никое място „ уау резултат ” за тях. Не видях на никое място балотаж за тях. Българска социалистическа партия направи пробив в София, само че това не е пробив на Корнелия Нинова и всички знаят това ”, сподели още той.

„ Възраждане ” са прекомерно крайни, с цел да се одобряват в битова обстановка. Хората гледат Костадин Костадинов с интерес. Само той и Ваня Григорова приказват откровено на тези избори – каквото мислят го споделят ”, акцентира Райчев. Той счита, че Бойко Борисов гледа хоризонта Тръмп и няма да пипа шахматната дъска до американските избори.

„ Кога изобщо българинът е избирал последна алтернатива? Само един път, и това е през 1919 година, след втора национална злополука, когато всички идеали са заровени ”, сподели още Ганев.

Той съобщи, че при Ваня Григорова има политическо бъдеще: „ Роди се нова политическа звезда в лявото пространство. Това няма да нападна властта в Българска социалистическа партия, а по-скоро да образува нещо различно в ляво. ”

„ Хекимян първоначално игра едва, само че след това се разви. В него виждам обаче политическо бъдеще ”, сподели още Райчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР