От ранно детство всеки от нас е чувал за ползите

...
От ранно детство всеки от нас е чувал за ползите
Коментари Харесай

Само 200 грама извара на ден ще донесе невероятни промени...

От ранно детство всеки от нас е чувал за изгодите от изварата. Майките и бабите ни изясняват, че би трябвало да ядем извара за закуска, в случай че желаеме да имаме здрави кости. Възможностите на този артикул обаче не се изчерпват до тук. Десетки учени са правили разбори, с които дават опция да се разпознават и други изгоди от изварата, в случай че ядете по 200 града дневно. Вижте повече за тях:

Ползите от изварата и честата й консумация
Диетолозите настояват, че всеки ден би трябвало да ядем извара. Този млечен артикул съдържа огромно количество калций, което е потребно за хора от всяка възраст. В изварата има доста витамини, минерали, които в действителност могат да създадат чудеса с тялото ни. Освен това, тези потребни свойства не зависят от наличието на мазнини в изварата, стига да е прясна и е целесъобразно да не се подлага на топлинна обработка.

Учените настояват, че систематичната консумация на извара води до приятни промени в организма. Но какъв брой артикул може да донесе оптималната изгода? Може би даже да отида да ядем единствено това? Не! Диетолозите са безапелационни, че дневният банкет на този артикул би трябвало да бъде 200 грама, защото тялото е способно да всмуква единствено несъмнено количество хранителни субстанции дневно.

Ускоряване на метаболизма
Сиренето е богато на витамини от група В, които възстановяват метаболизма и трансформират въглехидратите в сила. Витамин В12 усъвършенства мозъчната функционалност и оказва помощ за по-доброто попиване на желязо, аминокиселини, мазнини и протеини. Всички тези хранителни субстанции работят дружно като натурален метаболитен ускорител. Добрият метаболизъм оказва помощ на организма да усвои по-добре храната, като прави човек по-бдителен, по-енергичен, по-продуктивен.

Сила и разтегливост на мускулите
Изварата е отличен източник на млечен протеин, който е доста градивен материал за мускулите. Ето за какво бодибилдърите ядат извара всекидневно преди лягане.

Сиренето е отличен източник на млечен протеин, който е строителен материал за мускулите. Ето за какво бодибилдърите ядат извара всекидневно преди лягане. Аминокиселините, съдържащи се в изварата, са отлична храна за мускулите. Ако желаете да стегнете мускулите и да ги извършите по-еластични, тогава би трябвало да започнете да хапвате извара всекидневно.

Отслабване
Друга приятна смяна, която може да се усети с постоянната приложимост на извара, е да намалите тежестта си. Учените са открили необикновен факт: изварата изгаря мазнините по натурален и потребен метод. Той форсира обмяната на веществата и оказва помощ да отслабнете, даже без да вършиме изтощителни извършения. Диетолозите организираха опит, при който две групи участници съблюдават една и съща диета. Но едната група яде извара и не спортува, а втората, вместо да яде извара, прави единствено извършения. В резултат на това участниците от двете групи са изгубили еднообразно тегло. Ето за какво, в случай че желаете да отслабнете, можете просто да включите извара в ежедневната си диета.

Подобряване на женското здраве
След диетолозите, гинеколозите също настоятелно предлагат да се яде постоянно извара. Но за какво? Защото е богата на протеини, калций и витамин D, които спомагат за стабилизирането на менструацията и имат удобен резултат върху хормоните. Също по този начин, изварата може да предотврати появяването на рак на гърдата, с помощта на приема на калций и витамин D. Продължителните изследвания демонстрират, че високото наличие на тези субстанции в тялото на дамата е отлична предварителна защита против рака на гърдата.

Укрепване на костите
Фактът, че извара укрепва костите и зъбите е добре прочут на всички. В последна сметка, той съдържа огромно количество калций. 200 грама извара съдържат 28% от дневния банкет на калций за възрастен човек. Затова би трябвало да хапвате извара постоянно, за предпочитане през целия си живот, от ранно детство. А за бременните дами - това е наложителен артикул, защото понижава риска от остеопороза и има добър резултат върху нервната система.

Никога не слагайте тези 5 храни в микровълновата!

Нормализира равнищата на захар
Друго потребно деяние на извара върху човешкото тяло е намаляването на кръвната захар. Това се дължи на съдържащия се в продукта магнезий. Ето за какво, извара се предлага и на хора, които са изложени на риск от диабет от втори вид, както и на пациенти с това заболяване.

Поддържа сърцето и кръвните съдове
Също по този начин магнезият, на който е богата извара, има удобен резултат върху положението на кръвните съдове. Ето за какво постоянната консумация на извара оказва помощ за нормализиране на кръвното налягане и понижава риска от инфаркти и инсулти.

Подобрява мозъчната активност
Изварата съдържа калий, който понижава тревогата, стабилизира нервната система и усъвършенства кръвоснабдяването на мозъка. Ежедневната консумация на извара е превъзходен метод да помогнете на мозъка си да работи по-ефективно и да намалите риска от инсулт.

zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР