От ранните часове на 20 май, събота (00:01 ч.) до

...
От ранните часове на 20 май, събота (00:01 ч.) до
Коментари Харесай

От днес: Магистралите в Гърция са безплатни

От ранните часове на 20 май, събота (00:01 ч.) до сутринта на 22 май, понеделник (08:00 ч.) прекосяването по автомагистралите в страната ще се прави без възнаграждение на съответните пътни такси, поради изборите на 21 май. Безплатното прекосяване на таксите по всички автомагистрали цели да се улесни придвижването на тези, които желаят да отидат родните си места, с цел да гласоподават.

Безплатни пропускателни пунктове за леки коли и мотоциклети ще има по всички съществени автомагистрали в страната.

За членовете на СИК, пътуващи по време на изборите, таксите са безвъзмездни от 10:00 ч., четвъртък, 18 май. до понеделник, 22 май до 24:00 ч. Преминаването става с проявление на документ за СИК представител, както и документ за идентичност.

Засилен трафик се записва в пристанища, влаковете и рейсове, защото жителите отпътуват за родните си места, с цел да упражнят правото си на глас в неделя, 21 май.

Общо 15 огромни кораба потеглят през днешния ден от пристанище Пирея, където маршрутите до Аргосароническо море се движат на всеки час.

Хиляди жители потеглят с рейсове, като в доста случаи заетостта на рейсовете доближава 100% вследствие на което се възнамеряват незабавни направления за пасажерите.

Гражданите, които пътуват с цел да упражнят правото си на глас, на разстояние 200-400 километра, получават отпуск от един работен ден. Тези, които пътуват на разстояние от 401 километра или повече, получават  отпуск от два работни дни, в случай че пътуват напълно по шосе, което заявяват в виновна декларация. За тези, които пътуват до и от острови, за които няма пътен достъп, броят на предоставените дни отпуск се преглежда за всеки обособен случай, според от дистанцията и специфичните условия на пътешестване, като отпускът в тези случаи е над три работни дни.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР