От профила във Фейсбук на Соня Колтуклиева Разговарях по телефона

...
От профила във Фейсбук на Соня Колтуклиева Разговарях по телефона
Коментари Харесай

Радостин Василев крещял срещу Христо Аврамчев: „Ще видиш ти Кумчо Вълчо как ще те схруска“

От профила във Facebook на Соня Колтуклиева

Разговарях по телефона с Христо Аврамчев, който стана известен през днешния ден в медиите около абсурда с Радостин Василев поради погрешно паркиране пред жилищна постройка на ул. „ Цар Калоян “ 5 в Плевен, пред която в последно време кандидат-депутатът от коалиция „ Продължаваме промяната - Демократична България “ оставял първокласната си кола „ Мерцедес “, макар табелата за гараж и макар недоволствата на млада майка, че би трябвало да придвижва на ръце количката на бебето си.

Честно да ви кажа: не знам разказът на възмутения жител за смешка ли е или за престъпна драма?

Радостин Василев крещял против Христо Аврамчев: „ Ще видиш ти Кумчо Вълчо по какъв начин ще те схруска. Да знаеш - аз, каквото си желая, го върша, а теб няма да те има! Затваряй си човката! “

Бизнесменът, който е бил при родственици, застинал шокиран като схванал, че против него се репчи някогашен министър и народен представител. Помислих си, сподели ми той, че е някакъв зализан и гелосан парвеню, тъй като в този край някои хора забогатяха внезапно от земеделие, рекох си - ще е някой от тях.

Когато пристигнали от службата да вдигнат с “паяка ” колата на Радостин Василев, към Христо Аврамчев се доближила тайфа мъже: „ Като мутри от 90-те “, споделя той. За малко да стане ръкопашен пердах.

Скандалът се разиграл пред служителите на реда, които просто си мълчали. Никой не възразил на заканите на Радостин Василев към Христо Аврамчев.

Той е съумял да запише с телефона си разправията.

Навярно ще бъде потулен и този случай. По същия метод, както полицията и прокуратурата в Плевен са потулили тежката злополука на 9 януари 2021 година, когато 36-годишният състезателен юрист Радостин Василев навлиза в насрещното придвижване и се удря челно в колата на 58-годишния Красимир Генов. За да затвори устата на пострадалия, който с бързата си реакция съумява да избегне съдбовен за себе си удар, Радостин Василев му подарява остарял „ Опел “ от 2006 година, а дружно с дежурния си придружител Венцислав Петков отива на посетители в дома на Красимир Генов за рождения му ден.

Христо Аврамчев е на 41 години, някогашен боксьор, предприемач, който търгува с коли. Оценява колата на Радостин Василев за най-малко 350 хиляди лв.. Обясних му, че тази кола не е вписана от Радостин Василев в наложителните заявления в КПКОНПИ, на първо време е заявил 150 000 лв. в наличност, а след това е вписал 140 000 лв. плюс 39 000 евро и заплатите си като министър за половин година. Сметките да си е купил самичък “мерцедеса ” не излизат.

Христо Аврамчев е чул от чиновниците, пристигнали с “паяка ”, че автомобилът се води благосъстоятелност на “ВИП лизинг ”. Това към този момент обществено съм го съобщавала: джипът „ Мерцедес 400 “ е импорт втора употреба; регистриран е на 20.11.2019 г.; по-късно от компания „ Кристална вода “ е продаден на компания „ Промосейл “, а тя го продава на „ ВИП лизинг 2019 “ на 25.01.2022 година, след което получава настоящия си регистрационен номер: Сухопътни войски 5555 РВ. РВ като Радостин Василев.

Впрочем, тези от КПКОНПИ не знам за какво си траят и от какво ги е шубе – по закон даже, когато се употребява автомобил чартърен или на различен притежател, политикът е задължен да го заявява.

Радостин Василев, откакто съобщи Има Такъв Народ на 13 юни 2022 година, се късаше да лае против някогашния си покровител Слави Трифонов, че не е подал декларация пред КПКОНПИ като партиен водач, а той самият е укрил значими условия. Освен това, в първите си заявления от 2021 година е трябвало да съобщи имуществото и паричните наличия на брачната половинка си Нина Петкова, с която имат формален бракоразвод от март 2022 година.

П.П. Обадиха ми се плевенчани, с цел да ми кажат, че в жилищната постройка на ул. „ Цар Калоян “ 5 живее Тина Игнинска, за която медии твърдяха преди няколко месеца, че е имала срещи уединено с Радостин Василев в 5-звездния хотел „ Дипломат “ в Луковит по време на акцията на Има Такъв Народ през 2021 година. Младата жена, която се подвизава в Плевен като манекенка, отхвърли връзката и заплаши да съди медиите, което не посмя да направи, несъмнено.

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР