От Продължаваме промяната“ ще продължат работа по общ документ и

...
От Продължаваме промяната“ ще продължат работа по общ документ и
Коментари Харесай

Едва три партии уважиха поканата на Николай Денков

От „ Продължаваме промяната “ ще продължат работа по общ документ и в почивните дни

Политическа партия, Българска социалистическа партия и " Български напредък " разискаха вероятните цели в програмната декларация

" Продължаваме Промяната ", " Българска социалистическа партия за България ", " Демократична България " и " Български напредък " разискаха вероятните цели в програмната декларация, която се чака Народното събрание да гласоподава при започване на януари. Предложеният за министър-председател от " Продължаваме Промяната " акад. Николай Денков благодари за градивния метод на сътрудниците си, изпратили своите оферти за цели, заяви.

Асен Василев, съпредседател на " Продължаваме Промяната ", означи, че този формат не е задоволителен за държавно управление, само че това не пречи да се свърши една добра работа - да се договорят стъпките и законодателството напред с оглед влизането на България в Шенген и в еврозоната, без значение дали ще има държавно управление с втори или трети мандат или нови избори. Това са две огромни цели, които са сериозни за това страната да тръгне напред. Колкото по-рано стартираме съгласие по тези цели, толкоз по-добре, добави Асен Василев. По думите му могат да се положат старания да се съкратят периодите за приемане на Закона за противопоставяне на корупцията. Това е и закон за Плана за възобновяване и резистентност, сподели Василев и означи, че без неговото приемане, няма по какъв начин да изпратим искане за втория транш заплащане, би било добре тези периоди да бъдат съкратени, означи той.

Според него много непремерено е бил отритнат законопроектът за лицата, подаващи сигнали. Ние също считаме, че е допустимо този законопроект да бъде признат идващия месец. Не на последно място, през днешния ден бе изпусната опция да се отвори Изборният кодекс на второ четене. Няма по какъв начин да имаме ред и правда, без да имаме ИК, който затваря оптимално вратата за злоупотреби, съобщи Василев.

Георги Гьоков приветства метода с програмната декларация, препоръчан от Политическа партия. Той напомни цели, които към този момент са били написани в съдружното съглашение за ръководство на постоянното държавно управление на Кирил Петков, включващи увеличение на еднократната помощ при раждане на дете, увеличение на размера на майчинството до размера на минималната работна заплата, какъвто и да е той, увеличение обсега на еднократната помощ за учениците, безплатните учебници. Това би трябвало да е консенсусно за всички парламентарни групи, даже за тези, които не участват на тази маса. Може би би трябвало да отворим и дебата за необлагаемия най-малко, настоя Гьоков. Увеличаване на добавките от учителския пенсионен фонд, безвъзмездни медикаменти за хората над 75 годишна възраст, са други спомагателни ограничения.

Гьоков съобщи, че дали ще получат поддръжка за програмната декларация, зависи от груповите органи на партията.

Христо Иванов означи, че за него е доста разочароващо съществуването на празни столове. Той уточни, че от Демократична България са се срещнали с проф. Габровски, тогава, когато ГЕРБ-СДС са инициирали такива срещи. Отговорността изисква всички ние да участваме в това изпитание, съобщи Христо Иванов.

Сред главните цели, които той открои, са поръчката на Демократична България за три % недостиг и задачата за влизане в еврозоната. По думите му България би трябвало да направи изпитание да се компенсира инфлацията и за понижаване на бедността.

" За нас ще бъде доста значимо да не изпускаме от взор и нуждата от конституционни промени в модела на ръководство на правосъдната власт, в това число Висшият правосъден съвет и институтът на основния прокурор ". Христо Иванов означи, че предизвиква по-смелото залагане на цели, свързани с образованието, науката и развойните действия. " Ако тези политики не бъдат в сърцевината на напъните за осъществяване на ограниченията по Плана за възобновяване и резистентност, той в действителност няма да извърши своята цел, " сподели Иванов. Следващото ръководство би трябвало да заложи и цели, свързани със сигурността и защитата.

Атанас Атанасов означи, че във връзка с защитата се е видяло в какво окаяно положение е Българската войска. Той уточни нуждата от вложения в къс период. Атанасов сподели, че методът, по който се ръководят системите за сигурност, би трябвало да бъде изменен. Според него е належащо да се ускори потенциалът на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Георги Самандов от " Български напредък " означи като предпочитани приемането на България в Шенген, присъединението към еврозоната,
залагане на правилото на конкурсно начало за всяка служба в публичния бранш, електронното ръководство. " Основен приоритет за БВ е развиването на нуклеарната енергетика ", сподели Самандов и означи обществената роля на спорта и нуждата от държавна политика за разрешаване на демографските проблеми.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР