От Продължаваме промяната са подвърдили, че съпредседателят на партията и

...
От Продължаваме промяната са подвърдили, че съпредседателят на партията и
Коментари Харесай

От ПП потвърждават, че Националната служба за охрана пази Кирил Петков


От " Продължаваме промяната " са подвърдили, че съпредседателят на партията и някогашен министър председател Кирил Петков се пази от Националната работа за защита (НСО), заяви Българска национална телевизия. От политическата групировка не разясняват аргументите.

Кирил Петков е съпредседател и на парламентарната група на обединението " Продължаваме промяната " / " Демократична България ".

Националната телевизия е потърсила НСО за коментар по отношение на излязлата през вчерашния ден информация, че службата осигурила защита на петима високопоставени български политици поради закани. Отговорът бил, че няма по какъв начин да разясняват кои лица се охраняват, тъй като тази информация е класифицирана.

Според Закона за Националната работа за защита при съответна опасност в спокойно време по решение на междуведомствена комисия се обезпечава защита на лица, заемали длъжностите ръководител на Народното събрание или министър-председател, и такива, свързани с националната сигурност, посягане по отношение на които би подронило, отслабило или основало усложнения на властта в страната. Те имат право и на профилиран превоз до четири години след освобождението им от служба.

Междуведомствената комисия се състои от ръководител - началникът на НСО, и членове - ръководителят на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) и основният секретар на Министерството на вътрешните работи (ДАНС).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР