От Продължаваме Промяната – Демократична България“ канят Мария Габриел, Бойко

...
От Продължаваме Промяната – Демократична България“ канят Мария Габриел, Бойко
Коментари Харесай

От ПП-ДБ канят ГЕРБ на преговори утре

От „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ канят Мария Габриел, Бойко Борисов и преговорния екип на ГЕРБ за диалози в петък.

Това ще стане в Народното събрание, в комфортно за тях време, сподели пред публицисти в Народното събрание Кирил Петков.

" Основната тематика на договарянията от наша позиция са промените в регулаторите, в правосъдната система, във всичките тези неща, за които до момента говорехме, които демонстрират дали имаме една обща визия за България или не. На тази основа ще продължим диалозите с концепцията, че кабинетът на Мария Габриел би трябвало да стане действителност ", добави Петков.

" Когато приказваме за промяна в Комисия за защита на конкуренцията, не желаеме тя да е майка на монополите и да е мащеха към жителите ", даде образец Петков и добави, че желаят българските жители да знаят, че някой ги пази от високи цени. " Нормално ли е да им се вдигнат цените за телефоните по едно и също време от всички оператори – съгласно мен не е обикновено ", уточни той.

По думите му, в случай че създадат регулаторите в действителност самостоятелни и построят тези институции по верния метод, то диалогът за министри, кой, какво, що, е вторичен.

" Огромен приоритет сега на всички нас е влизането в еврозоната ", означи Петков.

Според него промяната да вземем за пример на финансов министър месеци преди това е " безусловно безумна концепция ".

" Вярвам във визията на Мария Габриел за България, само че желаеме да сме сигурни, че зад тази визия стоят действителните процеси, по които да имаме тези самостоятелни органи, тъй като българските жители се интересуват от това ", разяснява Петков. " Те желаят да знаят някой ще ги пази ли от високи цени и от подправени вести, ще могат ли да имат обективен правосъден развой. "

Ние преговаряме, с който би трябвало, с цел да си свършим работата, сподели Христо Иванов. Той посочи, че до него не е стигала информацията договарянията да са обществени, а да бъдат на нормална среща в Народното събрание. Ще преговаряме с който изпратят, добави Иванов и изясни, че няма никакво желание да взима никакви кресла.

Атанас Атанасов разяснява препоръчаните промени от ПП-ДБ в Закона за електронните известия. По отношение на наличието на медиите по принцип и дали не съществуват дезинформационни линии, би трябвало да има някакъв механизъм на страната, не за надзор, а за информиране на обществото кое е дезинформация, сподели той.

Попитан кой съгласно него ще бъде длъжностен министър-председател, Атанасов сподели, че няма да има подобен, тъй като ще има постоянно държавно управление.

Намираме се в развой, в който и двете страни са показали документи и предстоят договаряния. Моето предпочитание от самото начало беше тези договаряния да се проведат преди 6 март, само че това не се случи. Това отговори министър-председателят в оставка Николай Денков на журналистически въпрос по отношение на упреците от страна на Бойко Борисов от Букурещ към това, че е подадена оставка преди да стартират договарянията за идната ротация.  

По думите на премиера в оставка на всички места се вижда, че администрацията доста съществено е забавила работата си.

" Практически стопираха дейностите, свързани с битката против корупцията, назначението на хората в антикорупционната комисия и в регулаторите ", съобщи Николай Денков.

Според него всевъзможни упреци, които се насочат, нямат отношение към желанието тези процеси да се ускорят.

" Не може да чакаме повече с толкоз значими неща, като смяната в правосъдната система, антикорупционната комисия и упованията на хората най-накрая да има правдивост в това, което се случва ", посочи министър председателят в оставка. 

Николай Денков моли всички да спрат рецензиите, а да се седне на масата на договарянията на следващия ден, както е било оповестено. Той добави, че желае ротацията да се случи.

" Тези внушения, че някой е желал избори от наша страна, са изцяло неоснователни ", съобщи Денков.

Министър-председателят е склонен с изказванието на Борисов, че не би трябвало да има " премиери-послушковци ", само че не пожела повече да разяснява, тъй като предстоят договаряния.

" Очаквам на следващия ден преговорните екипи да се видят дружно и стартират този развой. Всичко друго, което се подмята в медийното пространство, пречи ", разяснява още министър-председателят в оставка Николай Денков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР