От ПП излязоха с предложение за изслушване в парламента на

...
От ПП излязоха с предложение за изслушване в парламента на
Коментари Харесай

ПП искат изслушване на Борислав Сарафов в парламента заради убийството на Нотариуса

От Политическа партия излязоха с предложение за чуване в Народното събрание на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов по отношение на убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, видя " Фокус ".

Според представители на партията това е " следващото поръчково ликвидиране, свързвано в общественото пространство с съмнения освен за почистване на сметки в незаконния свят ". От партията считат също по този начин, че показанията на съдия Цариградска са обезпокоителни. 

Ето целия текст на обявата на " Продължаваме промяната " във Фейсбук: 

" Миналата седмица в страната се случи следващото поръчково ликвидиране, свързвано в общественото пространство с съмнения освен за почистване на сметки в незаконния свят, само че и за премахване на неуместен очевидец, който би могъл да разкрие порочни и незаконни обстоятелства за корупция в правосъдната власт.

Показанията и разкритията, които в следствие арбитър Владислава Цариградска направи в народен ефир, ни дават мощно съображение за безпокойствие.

Затова предлагаме в Народното събрание на съображение член 26 от ПОДНС да бъде изслушан изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов, както и според предлагането на Антикорупционния фонд - да бъде основана парламентарна комисия, която да събере всички вероятни обстоятелства и условия към убийството, вероятните претекстове и последици, както и да изследва съществуването на данни за безучастие на Висшия правосъден съвет, Инспектората към Висш съдебен съвет, прокуратурата и другите способени органи ", декларират от Политическа партия.

Припомняме, че по-рано през днешния ден ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски изиска незабавното основаване на краткотрайна парламентарна комисия, която да ревизира обстоятелствата и събитията, свързани с активността на групата към Мартин Божанов – Нотариуса. Идеята ще бъде препоръчана и на сътрудниците от евроатлантическото болшинство в Народното събрание.

Мартин Божанов, по-известен като Мартин - Нотариуса беше погубен на 31 януари в София, а трупът му е бе открит до колата му в затворен комплекс край столичния квартал Горна баня.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР