От ПП-ДБ призоваха ГЕРБ да започнат бързи преговори след връщането

...
От ПП-ДБ призоваха ГЕРБ да започнат бързи преговори след връщането
Коментари Харесай

Оставка в сглобката - започна процедурата по ротацията

От ПП-ДБ приканиха ГЕРБ да стартират бързи договаряния след връщането на Мария Габриел в страната от конгреса на ЕНП в Букурещ, който стартира на следващия ден.

Как обаче одобряват предложенията на ГЕРБ за съдружно съглашение и механизъм за взимане на решения.

Обещано - изпълнено.

" и тя към този момент е импортирана в Народното събрание. Това не е политическа игра. Това е съблюдаване на дадена дума, политически феърплей. Изпълнявам уговорката, който поехме със взаимната декларация ", съобщи министър председателят Николай Денков.

Той напомни точка по точка какво беше вписано в взаимната декларация.

" Дотук изпълняваме всяка точка и всеки ред, макар, че разговорът беше взривяван ", означи Денков.



Премиерът в оставка сложи акцент върху механизма за избор на регулатори.

" През идващите 9 месеца би трябвало да извървим реформаторския път. Да би трябвало да има храброст, да извадим регулаторите от кланово-семейните връзки, с цел да е ясно кой подвига цените ", добави Николай Денков.

Определи меморандума на ПП-ДБ като паметна записка на контрактуваното преди 9 месеца.

" Затова на масата сложихме промени, а не имена. Правителството ще продължи да извършва отговорностите си ", акцентира още Денков.

По-рано през днешния ден, откакто ГЕРБ показаха своя план на съдружно съглашение, Николай Денков и Мария Габриел седнаха един до друг. Габриел посочи, че двамата с Денков имат градивен разговор и е значимо това да се резервира.



" Преди да стигнем да приказваме въобще за " кой ", с цел да реферираме към въпроси министри и 50 на 50 - за нас е по-важно " какво ", а " какво " значи доста ясна посока, доста ясни промени, доста ясни правила, доста явен механизъм за работа. След това " по какъв начин " - ето това е нещо, което ще продължим да обсъждаме и чак тогава ще пристигна и въпросът по тази причина какви са позициите. Аз мисля, че това е верният метод. Ние с учен Денков ще създадем всичко допустимо, имам вяра, да бъдат сложени и разисквани въпросите, които в този момент си задаваме ", съобщи вицепремиерът Мария Габриел.

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков даде добра оценка на предлагането на ГЕРБ. Призова медийните договаряния да приключат.

Добрите обещания са спазените обещания, споделят от ПП-ДБ в. Ето за какво оферират на следващия ден Народното събрание да гласоподава оставката на държавното управление.

Изразяват задоволство, че огромна част от точките, препоръчани в меморандума на ПП-ДБ, са възприети и разисквани с нужната съвестност в препоръчаното от ГЕРБ съглашение.



" От наша позиция ще създадем всичко допустимо оптимално бързо да се срещнем в елементи и дори взехме решение, че самите водачи ще седнем на договаряния. Защото за нас е виновната позиция да се опитаме всичко допустимо, което зависи от нас да не вървим на избори, тъй като на никой не му трябват тези избори. От друга страна да създадем по този начин, че идващите месеци да бъдат изпълнени с промените не които ние желаеме, а цялото българско общество ", разяснява Кирил Петков, съпредседател на ПГ на ПП-ДБ.

Изцяло женският екип на ГЕРБ-СДС ще договаря с напълно мъжки от ПП-ДБ, в който ще влязат водачите на партиите от обединението.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР