От ПП-ДБ от няколко месеца са започнали война срещу вътрешния

...
От ПП-ДБ от няколко месеца са започнали война срещу вътрешния
Коментари Харесай

Борисов: ППДБ водят война с МВР министъра, защото не се съгласи да безчинстват по изборите

От ПП-ДБ от няколко месеца са почнали война против вътрешния министър Калин Стоянов, „ тъй като той не се съгласи да безчинстват по време на изборите ”. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание, оповестява epicenter.bg.
„ Носеха му описи, сменяха поголовно описи, а той държеше позицията, за която сме се разбрали – да си назначава експерти “, продължи Борисов. И увери, че не му е дал нито едно име и подготвен да се подложи на детектор на лъжата. Лидерът на ГЕРБ изясни по какъв начин е бил излъчен министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.
„ Когато пристигна тематиката Министерство на вътрешните работи, споделих им (на ПП-ДБ бел. р.), че би трябвало да е специалист и експерт, далечен от всички. Казах на изберем сред шефа на полицията, на БОП-а, на жандармерията. След промените в Министерство на вътрешните работи нямахме нито един човек даже и на приблизително равнище. Отидоха и се съветваха и предложиха Калин Стоянов, съгласил съм се “, изясни пред медиите Борисов. И продължи: „ Аз не съм приказвал с него, не съм го убеждавал, не съм се срещал. Вчера господин Петков сподели и аз съм склонен, тъй като доста пъти им го споделих, че няма ли политически лица, не може да се търси политическа отговорност. Когато ние имахме сходен проблем и управлявахме, сменяхме министри, основни секретари, тъй като носихме политическата отговорност. Сега тези назначения са експертни, те са назначавани от Политическа партия не от ГЕРБ. “
„ Когато се бяхме срещнали няколко пъти, бяхме решили по какъв начин ще действаме – че ще бъдат техни министри с наши зам.-министри. Аз предложих да се избира от наличните, назначени от тях, по тяхно време. Няма политически лица и не може да се носи политическа отговорност, тези назначения са експертни и са на „ Продължаваме промяната “, добави още Борисов.
„ Против съм полицейското принуждение. Тези, които са били почтени хора ще си понесат отговорността, несъмнено. Това не е чест на пагона. Веднъж вечно би трябвало да схванат, че когато е паднал човек – не се рита и не се бие, поставят му се белезници и се води в районното. Не мога да защитя служител на реда, който бие паднал човек “, сподели още той във връзка полицейското принуждение във вечерта с митинг против БФС в София.
„ Да се създадат анкетни комисии, да се ревизира всичко, какво е правено. Тези, които са били почтени хора, да си понесат отговорността, както са носили и при нас “, сподели още Борисов. И по този начин удостовери, че партия ГЕРБ ще поддържа основаването на двете краткотрайни комисии, които бяха поискани. Първата – за полицейското принуждение по време на митинга против БФС, поискана от ПП-ДБ и втората – за работата на електронното министерство по време на изборите, поискана от Движение за права и свободи.
Борисов бе запитан за какво споделя, че драмата ще настъпи на ротацията, на което той отговори, че чува изказвания и като настъпи този миг – ще разбере повече.
Що се отнася до това дали ще реализиран единодушие за СОС, той съобщи: „ Няма по какъв начин да подкрепим човек като Борис Бонев, който приказва по непоносим метод за нас и не регистрира какво е направено за София през последните 10 години, не мога да приказвам за другите партии, а единствено за моята. След като приказва непоносимо – да се оправят! “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР