От поведението на втората политическа сила Продължаваме промяната/Демократична България личи

...
От поведението на втората политическа сила Продължаваме промяната/Демократична България личи
Коментари Харесай

Борисов сложи кръст на кабинета Денков-Габриел: Смятате ли, че ще има ротация?

От държанието на втората политическа мощ " Продължаваме промяната/Демократична България " проличава " само предпочитание за " служебна победа " на идните през октомври локални избори, а до контрактуваната ротация, при която Мария Габриел да смени Николай Денков на премиерския пост, няма да се стигне. Това бе есенцията в изявлението на ръководителят на първата политическа мощ ГЕРБ Бойко Борисов.

" Не знам какво да сгорещявам, то си е топло (що се касае до връзките сред ГЕРБ и ПП/ДБ - бел.ред.) Вчера на приема в британското посолство за първи път се срещнах с Лена Бориславова и разбрах същинските им планове - да ръководят страната еднолично - както Народното събрание, по този начин и законодателната власт, регулаторните органи. С 36 депутата... Това разбрах ", обобщи усещанията от неофициалните си съдружни сътрудници Борисов в границите на постоянната си утринна сводка в коридорите на Народното събрание.

" Нали никой от вас не се съмнява, че ротация няма да има? След снощните усещания се прибрах и помолих да ми извадят техния запис. Те сега вършат тъкмо това, което е в записа - министри, техните зам.-министри, поголовна промяна на фрагменти в министерствата, в организациите, в които напълно управлява, а в този момент в регулаторите ", отговори на въпрос на  бившият министър председател.

ПП/ДБ желали да сложат собствен човек отпред на Българска народна банка, само че ГЕРБ са безапелационни - принуждават напълно зад това гуверньорът на държавната банка Димитър Радев да продължи мандата си.

" Радев пристигна от Вашингтон, от интернационалния валутен фонд, потвърден експерт, работил за еврото, за Еврозоната, потвърден експерт. "

Председателят на ГЕРБ разяснява и думите на президента Румен Радев от по-рано през днешния ден, че новото държавно управление тласка България все по-близо до войната.

" Не приказвам от името на държавното управление, приказвам от името на парламентарната си група - целият либерален свят оказва помощ на Украйна. Вчера се видях със зам.-министъра на защитата на Украйна и разбрах следното - от първия ден на войната България изнася големи количества оръжие за Украйна, единствено че разликата сред комерсиалната и доставната цена е два пъти. Сиреч някой от самото начало изнася оръжие, а някои комисионери лапат облага ", отсече Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР