От поста изпълнителен директор на Мини Марица-изток“ е уволнена инж.

...
От поста изпълнителен директор на Мини Марица-изток“ е уволнена инж.
Коментари Харесай

Нов енергиен министър - нови ръководства на енергийни дружества. ...

От поста изпълнителен шеф на „ Мини Марица-изток “ е уволнена инж. Илза Чинкова. Причина не се показва. На нейно място е назначен Тодор Тодоров, който беше шеф на сдружението в интервала януари 2009 – февруари 2011 година За малко той бе шеф и през януари 2022 година

От Съвета на шефовете на НЕК е уволнен Момчил Ванов. На негово място застава Деян Иванов. Той е бил помощник към парламентарната комисия по енергетика, член на Управителния съвет на Фонд „ Енергийна успеваемост и възобновими източници “, а от февруари 2017 година до юни 2018 година е част от Българската самостоятелна енергийна борса (БНЕБ).

 

Промяна е направена и в Съвета на шефовете на „ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “. Приета е оставката на Свилен Спасов, а в сдружението влиза Георги Добрев. Той е бил част от Съвета на шефовете на сдружението от края на 2014 година до август 2020 година След това, до февруари 2022 година, той е член на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

 

Промените влизат в действие от деня на регистриране на решенията в Търговския указател до осъществяване на нови конкурсни процедури.

 

Промяна е гласувана и в Надзорния съвет на плановата компания за газовата връзка с Гърция „ Ай Си Джи Би ”. На мястото на Момчил Ванов като член на Надзорния съвет влиза Румяна Петрова. Тя е била основен юрист, заместител шеф и шеф на Дирекция „ Правна “ в „ Булгаргаз ” ЕАД. Предстои привикване на Общо заседание на акционерите на за взимане на решение.

 

Българският енергиен холдинг е държавна компания, едноличен притежател на нейния капитал е българската страна посредством министъра на енергетиката - сега, който до неотдавна управляваше " Булгартраснгаз ". Според специалисти, Малинов е бил и едно от, взели участие в построяването на.

Холдингът ръководи следните дъщерни сдружения - " АЕЦ Козлодуй ", " Топлоелектрическа централа Марица изток 2 ", " Национална електрическа компания ", " Електроенергиен систематичен оператор ", " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ", както и " Мини Марица-изток ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР