От понеделник започна официално функционирането на новия алгоритъм на Фейсбук

...
От понеделник започна официално функционирането на новия алгоритъм на Фейсбук
Коментари Харесай

Фейсбук включи изкуствен интелект за превенция на самоубийства


От понеделник стартира публично действието на новия логаритъм на „ Facebook ” за разчитане на суицидни пристрастености, заяви БГНЕС. Специалният програмен продукт е предопределен да търси индикации за суицидно държание у потребителите в техните изявления или видеа онлайн (функцията Фейсбук Live) и след правенето на разбор да им предлага протегната ръка.

Помощта, която изкуственият разсъдък на компанията ще оказва, варира от свързването с другар или гореща линия до предлагането на препоръки и рекомендации по какъв начин хората със самоубийствени пристрастености да се преборят с депресивните си положения или нуждата от себеувреждане.

От другия завършек на връзката феновете също ще могат да " рапортуват " създателите на видеата, за които имат съмнения, че ще лишават живота си. В отговор изкуственият разсъдък на " Facebook " ще им връща отговор с малко управление по какъв начин да се оправят със обстановката и да разубедят индивида от концепцията за самоубийство.

„ Имаше в действителност трагични събития – като самоубийства, някои от които се излъчваха и онлайн. Те, най-вероятно, щяха да бъдат предотвратени, в случай че някой беше осъзнал какво се случва или беше докладвал по-рано за тях ”, съобщи изпълнителният шеф и основател на обществената мрежа Марк Зукърбърг по-рано тази година. Още тогава той изрази вяра, че изкуственият разсъдък ще даде един по-бърз метод и ще спомогне за предварителната защита на самоубийствата, като по този начин ще избави хиляди животи.

За момента обаче това ще може да се употребява единствено на територията на Съединени американски щати, като проектът е да обхване целия свят. За страдание опцията евентуално в никакъв случай няма да може да бъде въведена в страните от Европейския съюз, където законът за отбрана на персоналните данни смята сходно " вмешателство " за нелегално посягане върху персоналната информация.

През последните години " Facebook " се трансформира от елементарна мрежа за обществени контакти до неделима част от човешкото съществуване. За да поддържа интереса, тя пуска непрекъснато нововъведения и нови функционалности, с които да притегли нови почитатели.

Такава е и функционалността Фейсбук Live, която разрешава на всеки да прави видеовключване онлайн и да отразява в фактически време значими за самия него или за света събития, случки, мисли. И макар че има несъмнено доста плюсове, опцията за предаване онлайн трансформира " Facebook " и в желана платформа за осъществяване на самоубийства и убийства онлайн.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР