От понеделник се затягат противоепидемичните мерки в Смолянска област, реши

...
От понеделник се затягат противоепидемичните мерки в Смолянска област, реши
Коментари Харесай

Затягат противоепидемичните мерки в Смолян от понеделник

От понеделник се стягат противоепидемичните ограничения в Смолянска област, реши на съвещание Областният спешен щаб.

Щабът се събра незабавно, поради възходящата заболеваемост от ковид. Към днешна дата тя е 1703 на 100 хиляди души и региона към този момент влезе в Трети стадий, съгласно новия проект на държавното управление.

В района има ясно изразена наклонност за повишаване на позитивните случаи на Ковид-19. Двойно повече са записаните случаи при деца и възпитаници. 70 на 100 от направените PCR-тестове излизат позитивни. Така щабът реши от понеделник - 31 януари да се ограничи до 50% потенциала и работната повърхност в обектите със значение за публичното здраве.

Това значи ограничение на потенциала на всички обекти, които работят с клиенти. Касае и заведенията за хранене и забавление, където се не разрешава и визитата на малолетни лица след 22 часа. Работното им време обаче няма да се лимитира.

За учениците се вкарва нов режим на образование след междусрочната им почивка.

За интервала 7 - 11 февруари се преустановяват присъствените образователни занятия на учениците от 6, 8, 9 и 11 клас. За учениците от 5, 7, 10 и 12 клас образователният развой остава присъствен, при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

За интервала 14 -18 февруари се преустановяват присъствените образователни занятия на учениците от 5, 7, 10 и 12 клас. За учениците от 6, 8, 9 и 11 клас, образователния развой остава присъствен. Присъствено не престават да се образоват учениците от 1 до 4 клас.

В региона се усилва се натиска в лечебните заведения и в доболничната помощ. Към момента, от 165 кревати за неусложнени коронавирус пациенти, свободни са 30%. От 11 интензивни кревати, свободни са 4. Леглата всекидневно се следят и при нужда има опция да се усилят. Осигурени са медикаменти и О2, проблем остава неналичието на личен състав.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР