От понеделник, 18 юли, започва предлагането на 39 безплатни административни

...
От понеделник, 18 юли, започва предлагането на 39 безплатни административни
Коментари Харесай

Български пощи ще предлагат и безплатни административни услуги

От понеделник, 18 юли, стартира предлагането на 39 безвъзмездни административни услуги в клонове на Български пощи в съдействие с Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта , като с изключение на в Централна поща в София тези услуги ще се оферират в няколко по-малки обитаеми места, оповестиха от Правителствената осведомителна работа.

Първите шест пощенски станции са, които се включват в този пилотен плана са:
Централна поща в гр. София. с. Селановци, област Враца. гр. Баня, област Пловдив. с. Маринка, област Бургас. с. Крушовица, област Плевен. с. Игнатиево, област Варна
Тази самодейност е създадена взаимно с Министерство на електронното ръководство, и е първа стъпка към плана " Дигитална промяна на Български пощи и даване на сложни услуги ", който следва да се извърши в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност.
 Лорер: Първите пари по Плана за възобновяване идват лятото
Лорер: Първите пари по Плана за възобновяване идват лятото

Преките задгранични вложения у нас се удвояват, по думите му

Партньорството с Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта ще обезпечи достъп до огромен брой административни услуги в региона на общественото подкрепяне . Сред тях са заявяването на целева помощ за отопление , издаването на служебна записка за засвидетелствуване на регистрация на търсещо работа лице и отпущането на еднократна помощ при раждане на дете .

Предлагането на административни услуги в определени станции е първа стъпка към визията на държавното управление за преобразяването на " Български пощи " в обединен център за административни услуги. Експертите от кабинета на вицепремиера Калина Константинова подсигуриха обща инвестиция от над 100 млн. лева по Националния проект за възобновяване и резистентност. С тези средства ще се извърши освежителен ремонт на над 500 станции, а над 68 млн. лева ще бъдат вложени за рационализация и цифрова промяна на цялата клонова мрежа.
 ГЕРБ желаят властта да види наглата усмивка на Калина Константинова
ГЕРБ желаят властта да види наглата усмивка на Калина Константинова

Всички желаят нейната оставка, съгласно партията

Изпълнението на плана ще усъвършенства достъпа до административни услуги в дребните обитаеми места и ще сътвори улеснение, спестявайки на жителите време и средства за пътешестване. Едновременно с това ще способства и за оптималното потребление на разгърнатата мрежа от пощенски станции на сдружението, разширявайки продуктовото портфолио на оператора и създавайки нов източник на доходи.

Информация за административните услуги, които жителите могат да декларират в границите на пилотния план ще бъде наличен от на следващия ден на. В пощенските станции също ще е налична информация за предлагането на новите административни услуги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР