От полза на държавата е да няма безвремие. Но това

...
От полза на държавата е да няма безвремие. Но това
Коментари Харесай

Мария Габриел: До последно оставам външен министър

" От изгода на страната е да няма безвремие. Но това не значи да бъдат претупвани неща. Няма доста изясненост и във връзка с идващите стъпки. Така че за мен това, което остава водещо, е да има изясненост за периодите и метода, по който това ще се случи. "

Това разяснява вицепремиерът в оставка и министър на външните работи Мария Габриел за
стартиралата конституционна процедура по назначение на служебно държавно управление.

" Има правила в конституцията. Има ЦИК, органи, Министерство на външните работи ще си извърши задачата в границите на своите пълномощия. Министърът не е външно министерство. Ние имаме министерство, което включва дипломатическата работа, професионални дипломати, които всеки ден в централно ръководство вършат по този начин, че България да бъде благонадежден сътрудник ", изясни тя.

На въпрос дали би останала като външен министър в длъжностен кабинет, в случай че това й бъде препоръчано, Габриел отвърна: Това, което знам, е, че до ден финален ще бъда външен министър на това държавно управление и ще продължа да си правя съзнателно работата.

" Аз не съм част от преговорните екипи. На който и да му се наложи да провежда избори, е да обезпечи те да бъдат почтени и спокойни. Най-важното е честността на този избор ", разяснява пък министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР