От политическата формация Левицата организираха палатков лагер пред Паметника на

...
От политическата формация Левицата организираха палатков лагер пред Паметника на
Коментари Харесай

„Левицата“ с палатков лагер в защита на Паметника на Съветската армия

От политическата групировка " Левицата " проведоха палатков лагер пред Паметника на Съветската войска и се оповестиха срещу демонтирането му. 

Адвокат Биляна Котсакова сподели документа, с който е взето решението за неговото създаване

Повод за това стана решението на държавното управление от предходната седмица да смени статута на паметника от обществена в частна държавна благосъстоятелност. След това от регионалната администрация на София оповестиха, че към този момент е даден ход на процедурата по преместването на монумента.

„ Това е жалка война на хора, които желае да потвърдят верността си към непознати посолства, преиначавайки и демонтирайки монументи и българската история “, каза Мая Манолова. 

Опитите за ремонт на Паметника на Съветската войска стартират още през 1993 година, а през днешния ден заплахата това да се случи и да бъде поругана историята е действителна.

Решението е по предложение на регионалния шеф на София

На палатковия лагер " Левицата "  направи спонтанна галерия от фотографии на монументи на руската войска в други европейски страни, като Австрия, Германия, Унгария, Чехия, Словакия, където не се отстраняват историческите монументи, свързани с успеха над хитлеризма и фашизма.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР