От Подкрепа и КНСБ не са съгласни още с отпадането

...
От Подкрепа и КНСБ не са съгласни още с отпадането
Коментари Харесай

Край! Тежък Финансов Удар За Собствениците На 3 Милиона Коли В България През 2019!

От " Подкрепа " и КНСБ не са съгласни още с отпадането на облекчението за колите с катализатори с аргумента, че мъчно можело да се ревизира кой автомобил има такова и кой - не. Според икономическия специалист на " Подкрепа " Ваня Григорова това не е допустим мотив, защото всяка от колите минава на годишен механически обзор и елементарно се открива дали има катализаторно устройство.

По груби калкулации това визира сред 2,5 и 3 млн. коли у нас, които са над десетгодишни. 50-процентното облекчение за първо и главно жилище за живеене остава, само че към този момент няма да има опция за врътки, в случай че даден притежател има и втори апартамент в различен град, да го разгласи и там за главно жилище и да се възползва от същата отстъпка.

Връзването на електронните системи ще отреже сходни малки врати и притежателят на повече от един апартамент ще може да се възползва от облекчението единствено за едно от тях. Синдикатите още веднъж подсетиха за нуждата от въвеждането на необлагаем най-малко за по-голяма обществена правдивост, само че за следващ път тематиката не е на дневен ред в бъдещия бюджет. По предложение на Българската стопанска камара отпадат служебните бележки, които работодателите издават на чиновниците.

Промяната бе приветствана от всички, а влиза в действие от 2020 година Инициаторът Радосвет Радев, началник на БСК, пък бе единомислещо определен за зам.-председател на Тристранката. Пак по искане на бизнеса следва да се вдигне прагът на оборота на компаниите, които подлежат на наложително одитиране и по този начин техният брой да бъде сведен.

В момента в България той е 4 млн. лева, а Валери Симеонов се ангажира още в сряда на съвещанието на Министерски съвет да внесе предлагането таванът да скочи на 8 млн. лева, с цел да се разтоварят от одити дребните и междинните компании.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР