От пловдивските улици са демонтирани 9 452 900 павета Частни

...
От пловдивските улици са демонтирани 9 452 900 павета Частни
Коментари Харесай

2 евро за паве в Италия, 55 стотинки у нас

От пловдивските улици са демонтирани 9 452 900 павета Частни компании пазят пловдивските павета Доказана занемареност с паветата на Пловдив

Полагането на паваж е една от положителните практики при построяването на пътни настилки в градовете по света. Освен че придава по-особен сексапил, той е и доста по-стабилно решение от асфалта, стига да е спретнат качествено, настояват експертите в материята.

Австрия и Германия са традиционалисти в това отношение и до през днешния ден не престават да изпълват градските си елементи с павета. Правят се алеи в парковете и цели улици. В множеството италиански градове настилката е още съвсем от римско време с големи каменни блокове или плочи, която я прави по-сигурна.

Проверка на " Марица " сподели, че сиенитни блокчета като пловдивските вървят на пазара в Италия към 2 евро за една численост, или към 300 евро за звук. Ако от нашите улици в действителност липсват 7000 тона, по тези цени това прави занемареност за над 2 милиона евро, което е мотив за съществено следствие против длъжностните лица, позволили загубата на скъпия материал.

По-евтините гранитни блокчета могат да се намерят в България на цена от 30 ст. до 55 ст., или от 70 до 150 лева на звук.

Въпреки че в България имаше интервал, в който паважът отстъпи пред асфалта, в доста от градове през днешния ден се вижда завръщане на ретро настилката. Улици в централната част на Бургас при ремонт през есента заложиха точно на паважа. В Пловдив обаче той продължава да се отстранява, освен това без никой да държи сметка къде отива скъпият материал.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР