От Пловдивската окръжна прокуратура информираха, че след произнасянето на Върховния

...
От Пловдивската окръжна прокуратура информираха, че след произнасянето на Върховния
Коментари Харесай

Развръзка: Потвърдиха екстрадицията от Дания на убиеца на Митко о...

От Пловдивската окръжна прокуратура осведомиха, че след произнасянето на Върховния съд в Кралство Дания са били известени и следва предаването на Бизюрев на българските управляващи.

През януари съд в Дания разреши връщането на Рангел Бизюрев у нас, само че защото той апелира, се очакваше решението на последваща инстанция и то е дефинитивно.

Забавянето на екстрадицията докара и до неколкократно отрагане на делото против близнаците Борислав и Валентин Динкови. На този стадий те са упрекнати, че са помогнали на Бизюрев да зарови тялото на убития Димитър и да се укрие.

И преди последното правосъдно съвещание – на 26 февруари близки на убития юноша стачкуваха с гледище за бързото завръщане на главния обвинен – Рангел Бизюрев, тъй като считат, че показанията му ще са основополагащи за изясняване на истината.

С такива причини Районния съд отсрочи разпоредителното съвещание за края на март като беше признато също делото за укривателство против близнаците да се гледа по общия ред, а не по съкратената процедура.

Бизюрев бе разгласен за интернационално търсене откакто съумя да избяга незабавно след убийството и в продължение на няколко месеца бе в неопределеност. През декември той бе хванат в Дания.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР