От Пирогов“ съобщават, че детето е било в състояние, несъвместимо

...
От Пирогов“ съобщават, че детето е било в състояние, несъвместимо
Коментари Харесай

От "Пиргов" с извънредни новини за трагедията с 3-годишното детенце

От „ Пирогов “ оповестяват, че детето е било в „ положение, несъвместимо с живота “.

Сепсис е евентуалната повода за смъртта на 3-годишното дете, за което по-рано през днешния ден стана ясно, че е умряло в болничното заведение в четвъртък. Здравният министър Кирил Ананиев подреди инспекция в 3 лечебни заведения - Пирогов, университетската " Лозенец " и профилираната детска болница " Проф. Иван Митев ".

Причината е, че момченцето е минало и през трите преди да се стигне до съдбовния край. Според родителите детето е закарано в детската болница, тъй като получило обрив, евентуално породен от коксаки вирус. От там обаче отказали да го одобряват, тъй като леглата в болничното заведение били запълнени. Родителите отиват и в болница " Лозенец ". Прегледът траял 10-15 минути, като според лекарите там, детето е било без температура и е вървяло единствено. Назначено му е лекуване. 

Когато се прибират у дома обаче положението на детето се утежнява и родителите още веднъж отиват в детската болница, където се поставят нужните грижи, само че положението му доста бързо се утежнява и в съвсем терминално положение го откарват в Пирогов. Въпреки положените старания и грижи от страна на незабавните медици там, детето е умряло. 
Коксаки вирусите принадлежат към групата на ентеровирусите. Те се предават по въздушно-капков път, заради което инфекцията доста елементарно се популяризира в ясли и детски градини. Заболяването е заразно. Предава се по фекално Ц орален път посредством директен контакт със слюнка или фецес на инфектирани.

Най-често коксаки-вирусната зараза протича с грипоподобни признаци и минава, без да се подхваща характерно лекуване. В други случаи обаче вирусите могат да обиден кожата, храносмилателната, дихателната система, мускулите и сърцето, предизвиквайки по-сериозни болести. Поради тази причина клиничната картина и недоволствата при децата могат да са доста разнородни.
В повече от 50% от случаите болестта протича доста леко, даже без характерна клинична картина. В тези случаи инфекцията се самоограничава в границите на към 3 дни. Обикновено нарасналата температура е повода, която кара родителите да потърсят здравна помощ. В идващите ден-два се появяват мехурчета по задната стена на фаринкса, небцето, устната лигавица, езика. Към третия ден се появява и обрив Ц най-вече по дланите и ходилата. Той може да се изяви единствено със зачервяване или с развиване на мъчителни мехурчета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР