От петия път Община Пловдив успя да сключи договор за

...
От петия път Община Пловдив успя да сключи договор за
Коментари Харесай

В битка срещу времето: Община Пловдив сключи договор за кюмбетата, макар и на двойна цена

От петия път Община Пловдив съумя да подписа контракт за ремонт и транспортиране на старите отоплителни уреди. Градски управляващи оповестиха, че са сключили контракт с " Моби – шоп “ ЕООД за на стойност от е 238 950 лева с Данък добавена стойност. 
Прочетете още
В средствата се включени  освен ремонт и транспортиране на старите устройства, както и последващото им отнасяне и предаване за преработване на боклуци от метали.  На процедура сумата по контракта е съвсем двойно по-голяма, като прогнозната цена бе 130 хиляди лв. без данъка. Община Пловдив обаче няма избор, тъй като срокът за демонтажа на старите уреди изтича на 31 август тази година.

Прогнозното общо количество на отоплителните устройства, които би трябвало да бъдат демонтирани и подложени на следващо отнасяне, е 3960 броя.  На процедура периода от два месеца, както е по план е неосъществим за осъществяване. Поради това от Община Пловдив ще желаят пролонгация за тази активност от плана за чист  въздух.  Тяхното искане ще е крайният период за демонтажа да завърши до края на годината, докато е продължителността на плана.

Ако Община Пловдив не се оправи с извозването на кюмбетата и камините, то е пред угрозата да връща част от безвъзмездните 14 млн. лв. за подмяната им..

Очаква се дейностите по подмяната да стартират до броени дни като представители на компанията ще се свързват с жителите авансово за уточняване дневно и час на демонтажа.

Напомняме, че приемането на заявления за присъединяване в плана краткотрайно е прекратено. Причината е пускане на процедурата за кандидатстване по новия програмен интервал, през който семействата ще имат опция да подават заявки по нов ред и за нов тип отоплителни устройства.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР