От петък Австрия въвежда задължителна онлайн регистрация преди влизане в

...
От петък Австрия въвежда задължителна онлайн регистрация преди влизане в
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Австрия въвежда задължителна онлайн регистрация на влизане в страната

От петък Австрия вкарва наложителна онлайн регистрация преди влизане в страната. Задължението е годно и за австрийските жители. Остава десетдневната карантина, която може да бъде прекъсната с негативен PCR-тест след петия ден.
В наредбата са планувани изключения: хората, които влизат всекидневно в Австрия за работа, минаващите пренос и идващите по наложителни фамилни аргументи са освободени от регистрация и карантина.
Лицата, които идват от страна, в която има ниска заболеваемост от ковид, не подлежат на карантина, само че би трябвало да се записват. Списъкът с тези страни непрестанно се актуализира според от епидемиологичната конюнктура в тях.
При онлайн регистрацията се попълнят имената, данните за контакт и точното местоположение преди влизане в Австрия. Това дава опция да се предотвратят случаите на измъкване от карантината, да вземем за пример за лице, което от Швеция минава през Финландия за Австрия и по този метод се изплъзва от карантината.
Освен това би трябвало да се упомене адресът в Австрия и по опция да се означи хипотетичната дълготрайност на престоя в Австрия. Ако лицето е направило PCR-тест в чужбина, което при командировките е причина за освобождение от карантина, може да го приложи електронно към регистрацията.
Формулярът се намира на електронната страница www.oesterreich.gv.at на немски и британски. От 15 януари влизащите в Австрия са длъжни да показват на контролните гранични управляващи електронно или разпечатано на хартия удостоверение за запълнен и изпратен формуляр.
Снощи информацията беше изпратена по електронен път на 200 000 регистрирани живеещи в чужбина австрийци и на 2500 регистрирани туристи. Целта на новата мярка е да се проследят контактите при положение на болест с ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР