От пациентските организации Заедно с теб изразиха категорично насъгласие с

...
От пациентските организации Заедно с теб изразиха категорично насъгласие с
Коментари Харесай

Пациентски организации скочиха срещу предложението неваксинираните да плащат за лечение от COVID-19

От пациентските организации " Заедно с теб " показаха изрично насъгласие с настояването на Българската болнична асоциация неимунизираните против COVID-19 да заплащат част от лекуването си при положение, че се разболеят от коронавирусна зараза.

От " Заедно с теб " дефинират настояването като нелегално, нарушаващо конституцията и аморално.

" Призоваваме болничната асоциация да прегледа работата на лечебните заведения и да упражни нужния надзор, с цел да се спре източването на НЗОК, а не да отхвърлят лекуване на здравноосигурени пациенти и да се чудят по какъв начин да печелят за наша сметка. От сходно отношение и деяние си отидоха толкоз доста хора, освен от Коронавирус. Дълбоко сбъркана е нашата медицина. " - се споделя в изказване на пациентската организация, публикувано до медиите.

" Неморално е болнична асоциация да заплашва здравноосигурени жители с отвод за лекуване, да упражнява напън. С тази си позиция от асоциацията нагнетиха още веднъж излишно напрежение сред лекари, сестри и пациенти, и то в пика на пандемията, мненията в обществените мрежи са крайни и гневни. Точно през днешния ден, когато е най-нужно доверие, поддръжка и признателност за редовите ни медици. " - допълват от " Заедно с теб ".

От пациентските организации приканват управлението на асоциацията да се запознае с мненията по тематиката и тогава да реши дали неотложно да отдръпна предлагането си, " в случай че към момента е останал някакъв морал ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР