От първия ден на избирането на президента на Украйна Володимир

...
От първия ден на избирането на президента на Украйна Володимир
Коментари Харесай

Приближен на Зеленски нарече ситуацията в Украйна анекдотична

От първия ден на избирането на президента на Украйна Володимир Зеленски в страната се възцари обстановка, която може да се назова " забавен виц ". Такова мнение изрази в ефира на телевизия " Наш " съветникът на шефа на канцеларията на Зеленски Алексей Арестович.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев разгласява през вчерашния ден публикация, в която изясни за какво счита контактите с актуалното управление на Украйна за безсмислени . Тя съдържа, съгласно определението на Медведев, " пет къси полемични тези ". По-конкретно, той не вижда никакъв смисъл в договарянията с украинските управляващи, защото това са " невежи и безотговорни хора ", които непрекъснато променяли позицията си .
 Украйна наложи наказания на 95 души след изборите на Русия в анексирания Крим
Украйна наложи наказания на 95 души след изборите на Русия в анексирания Крим

Санкции против десетки уредници и участници

" От първия ден на избирането на Зеленски до ден-днешен вътрешната украинска съпротива упреква президента и целия екип, че ние (официален Киев, б. р.) предаваме ползите на Украйна в интерес на Русия, а руснаците споделят, че Зеленски не напредва, не ни е забавно да беседваме, тъй като няма резултат ", означи Арестович.

Съветникът на шефа на канцеларията на Зеленски също по този начин се оплака, че Русия е подготвена да възвърне дипломатическите и икономическите връзки, само че не желае да разисква Крим.
 Правителството на Украйна утвърди тактика за деокупация на Крим
Правителството на Украйна утвърди тактика за деокупация на Крим

" Стратегията е цялостна пътна карта, с помощта на която ще върнем Крим "

По-рано Зеленски изрази предпочитание да организира среща на четири очи с съветския си сътрудник Владимир Путин, като счита, че тя може да бъде доста продуктивна. В същото време той счита, че обкръжението на съветския държавен глава се пробва да не го допусне. Говорителят на Путин Дмитрий Песков увери, че съветският президент в никакъв случай не е бил срещу сходен разговор, само че е належащо да се реши какво могат да обсъдят, като няма предпоставки за договаряния до края на годината.

Отношенията сред двете страни се утежниха през 2014 година на фона на намесата на Кремъл в Донбас и анексирането на Крим. Киев и западните страни неведнъж упрекнаха Русия за интервенция във вътрешните работи на Украйна.
 Разширяването на НАТО в Украйна прекосявало алена линия за Путин
Разширяването на НАТО в Украйна прекосявало алена линия за Путин

Русия и Беларус щели да работят, с цел да защитят личната си сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР