От първи януари поскъпва покупката на недостигащия стаж за пенсиониране.

...
От първи януари поскъпва покупката на недостигащия стаж за пенсиониране.
Коментари Харесай

От 1 януари: Тесла за бъдещите пенсионери – 1 година стаж вече струва 2216 лева

От първи януари нараства покупката на недостигащия стаж за пенсиониране. Заради минималния застрахователен приход, който от 1-и януари ще бъде 933 лв., откупуването на една година стаж към този момент ще коства 2216 лв., до момента в който в този момент за това са нужни 1853 лв..

154 лв. 44 стотинки коства в този момент месецът недостигащ стаж за пенсия. От 1-ви януари ще са нужни 184 лв. 73 стотинки. Максимумът недостигащ стаж за пенсия, който може да се закупи, е до пет години. Това могат да създадат авансово и хора, които са били постоянни студенти, за периода на образованието.

От Национален осигурителен институт от време на време регистрират, че всяка година нараства броят на закупилите недостигащите месеци стаж, като това всяка година коства и повече пари поради нарастването на минималната осигуровка. 19,8 % от нея е цената за месец. За предходната година близо 4100 индивида са купили стаж. Година по-рано те са били малко над 3800.

Междувременно продължава годишното повишаване както на изискваните стаж, по този начин и на възраст за излизане в пенсия. Догодина за всеобщата трета категория труд за дамите ще се изискват навършени 62 години и 2 месеца и стаж от 36 години и 6 месеца. За мъжете – надлежно навършени 64 години и 7 месеца, и стаж от 39 години и 6 месеца. През 2037-ма година общата пенсионна възраст за двата пола ще се изравни на 65 години при застрахователен стаж 40 години за трета категория труд.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР