От партия ВОЛЯ предложиха отнемане на книжката до живот на

...
От партия ВОЛЯ предложиха отнемане на книжката до живот на
Коментари Харесай

ВОЛЯ иска отнемане на шофьорски книжки доживот

От партия ВОЛЯ предложиха лишаване на книжката до живот на пияни и дрогирани водачи. Навръх Великден 22-годишният Кристиян Николов опустоши колата на журналиста Милен Цветков на столичен бул.. По-късно се потвърди, че младият мъжът е използвал няколко типа наркотични субстанции преди да седне зад кормилото.

„ По този законопроект работя от началото на годината. Само по коледните празници бяха хванати над 1000 пияни и дрогирани водачи. До момента не го бях внесла, тъй като фактически експертният ни състав е разграничен на две. Едните считат мярката за последна, а другите - за безусловно нужна ", съобщи по Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на ВОЛЯ Кръстина Таскова.

По думите й алкохолът, даже в минимални количества, въздейства друго на водачите. „ Никой не може да каже по какъв начин една бира работи на мозъка на даден човек. Ако искаш да пиеш, просто няма да шофираш. Над 25 % от случаите, които приключват с съдбовен край, са породени от пияни и дрогирани водачи. Защо би трябвало да се стига до тук, щом законодателят има право да ограничи това? ", пита Таскова.

„ От ВОЛЯ демонстрираме нулева приемливост към пияни и дрогирани водачи ", безапелационна бе Кръстина Таскова.

„ Още, когато влязохме в Народното събрание, господин Марешки съобщи, че желае проби за алкохол и опиати на всички политици, с цел да не може да взимат значими решения под въздействието на сходни субстанции. Ще се срещнем с предложенията и на сътрудниците от ГЕРБ. Колегите от Българска социалистическа партия също са подкрепили законопроекта ни ", заключи зам.-председателят на ПГ на ВОЛЯ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР