От партия Възраждане съобщиха, че предприемат блокади на три гранични

...
От партия Възраждане съобщиха, че предприемат блокади на три гранични
Коментари Харесай

Възраждане бойкотира върховенството на закона, призовава за гражданско неподчинение и блокади

От партия " Възраждане " оповестиха, че подхващат блокади на три гранични контролно - пропускателни пункта - " Лесово ", " Йовково " и " Русе ".

Протестът е във връзка отхвърлянето от Конституционен съд на предлагането за Референдум за опазване на българския лев, съобщи БНР.

300 протестиращи с близо 90 автомобила блокираха Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово, изясни депутатът на " Възраждане " от Ямболски изборен регион Никола Димитров.

Той не даде безапелационен отговор до по кое време ще продължи митингът.
" Конституционният съд се подигра с волята на 604 000 българи, които желаеха да бъдат питани дали да се одобри еврото и по кое време да се одобри еврото. Това безвластие, което се случва в страната, е време да спре. Затова и ние избрахме да блокираме с изключение на " Лесово ", сега са блокирани още две ГКПП-та, които са прилежащи да други страни - на Румъния, и на Сърбия. Движението е спряно, напрежение няма. Организирали сме лента за пропускане на коли за спешна помощ и пожарни, което е редно да го има. Ние показваме волята си на митинг. На Лесово ще продължим митинга до когато можем ", уточни той.

На граничния пункт " Йовково " също са се събрали протестиращи.

Други опасения на " Възраждане " са свързани с предприятията от Маришкия басейн и енергийния суверенитет на страната.

Партията се опълчва и на построяването на ветрогенератори в морето, което, съгласно тях, ще убие рибарския бранш и ще унищожи дефинитивно туризма.

Като претекстове за митинга се сочи и превръщането ни в територия, която ще бъде обитаема с мигранти. Подготвят ни за буфер сред Африка и Азия и западния свят, обявиха от " Възраждане " в известие до медиите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР