От партия БСП сигнализираха на брифинг пред медиите в Народното

...
От партия БСП сигнализираха на брифинг пред медиите в Народното
Коментари Харесай

БСП и кметове: Опасно химическо производство застрашава Розовата долина

От партия Българска социалистическа партия алармираха на брифинг пред медиите в Народното събрание за сериозен  проблем в Розовата котловина.

" Става въпрос за разширение на химическо произвеждане в обитаемо място и то в едно от най-хубавите места в България. Проблемът е тежък, рисково е. До портите на завода има и ЖП линия, главен път София-Бургас. Става въпрос за въздуха и водата на хората в казанлъшките села Долно и Горно Сахране, има заплаха и за язовир Копринка ", показаха от Българска социалистическа партия и допълниха, че ще подхващат промени в закона за сходни химически фабрики да има разстояние от обитаеми места.

Кметът на с. Долно Сахране Христо Христов изясни, че се касае за и нвестиционно желание на действителен все още цех за произвеждане на ПДЧ.

" Това капиталово желание ще промени радикално функционалността на завода. Старата функционалност за произвеждане на ПДЧ ще остане, а новото капиталово желание ще бъде за произвеждане на формалдехид . Това е мощно отровно лепило , а и канцерогенно . Моите поданици са мощно обезпокоени. Хората от Казанлък и Стара Загора също, защото има водохващане, което визира питейната вода на Казанлък и Долно Сахране ", уточни Христов.

Кметът изясни още, че техните опасения са, че при една възможна повреда, ще бъдат наранени животът и здравето на хората, а също и околната среда за десетки години. 

Очаквайте още детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР