От парламентарната трибуна и в национален ефир лидерът на Възраждане“

...
От парламентарната трибуна и в национален ефир лидерът на Възраждане“
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС - Варна: Костадинов от Възраждане вади от нафталина инсинуации срещу хартиената бюлетина

От парламентарната естрада и в народен ефир водачът на " Възраждане “ Костадин Костадинов извади следващите неистини – този път за локалните избори през 2019 година Инсинуациите му от нафталина се опровергават от обществените и публични данни в страницата на ОИК – Варна, показаха на конференция народните представители от ГЕРБ/СДС Бранимир Балачев и Славена Точева.

" Лъжа № 1 е, че на балотажа на локалните избори, на който Костадинов беше претендент за кмет на Варна, " Възраждане “ са имали покровители в 200 секции и в тях печелят против ГЕРБ. А в останалите 200 секции, където нямали, изборите били откраднати. Лъжа № 2 е, че имало доста случаи на обжалвани резултати и наново преброяване, в което имало хиляди сбъркани, манипулирани и откраднати бюлетини ", уточни адв. Бранимир Балачев.

Истината е следната:

1. През 2019 година Иван Портних от ГЕРБ на балотажа с Костадин Костадинов от " Възраждане “ и на част от Българска социалистическа партия завоюва 49 207 гласа против 29 138. Всъщност за Костадинов на втори тур са дали своят вот освен последователи на " Възраждане “, а Българска социалистическа партия и Демократична България го поддържаха мълчешком, тъй като на първия тур е събрал единствено 14 432 гласа.

2. На балотажа   " Възраждане “ печели не в 200, а едва в 17 СИК.

3. Резултатите за избор на кмет на Варна са обжалвани единствено от адв. Светлозар Николов, повдигнат  от коалиция " Ние жителите “, претендентите от Възраждане, Българска социалистическа партия, Демократична България и още седем партии и обединения не апелират и са били съгласни с резултата и прозрачността на изборния развой.

4. Във всички случаи на наново броене на бюлетини няма нито едно разминаване и резултатите от протоколите на СИК, както и резултатите на ОИК – Варна са доказани от Административен съд Варна и от Върховен административен съд, оповестяват още от пресцентъра на ГЕРБ - Варна.

" На последните парламентарни избори т.г. не политици и съперници, а жители заковаха Костадин Костадинов на " почетното “ първо място в доброволческата платформа " Лъжеш ли “, която ревизира изявленията на политически деятели.

Оказа се, че Костадинов е изрекъл най-вече погрешни изказвания, следван от съпартиеца си  Цончо Ганев, Атанас Атанасов от Демократична България и Кирил Петков ", припомниха депутатите. Според тях, когато обстоятелствата приказват, лъжите би трябвало да спрат.

ПГ на ГЕРБ/СДС гласоподава предходната седмица  промените за смесено гласоподаване в Изборния кодекс, с което извърши декларираните пред симпатизантите и членовете си задължения, тъй като демокрацията не лишава, а дава права, уточни Славена Точева.

Само за Варна гласоподавателите, които не са дали своят вот  след въвеждане на наложителното гласоподаване са близо 50 000 по-малко, а в народен мащаб са близо 700 000 гласа по-малко, сподели националният представител Бранимир Балачев.

Партиите отпред с Политическа партия, които се съпротивляваха неистово против смесеното гласоподаване, в действителност се опасяват от броенето на разписките от машините, тъй като излязоха нескрито  разминавания сред тях и протоколите от машините, които не отразяват тъкмо вота на гласоподавателите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР