От Палм Бийч до Маями Бийч – цените на луксозните

...
От Палм Бийч до Маями Бийч – цените на луксозните
Коментари Харесай

Милиардери вдигат цените на жилищата в Южна Флорида до нови рекорди

От Палм Бийч до Маями Бийч – цените на първокласните жилища във Флорида доближават нови върхове, защото милиардерите не престават да купуват, написа CNBC.

Средната продажна цена на жилище в Палм Бийч надвишава 20 млн. $ през третото тримесечие, което го прави най-скъпия пазар в страната, съгласно данни на Douglas Elliman и Miller Samuel.

Средната цена на квадратен фут на продадените жилища в Палм Бийч доближи 4554 $, което е над 2,5 пъти по-скъпо от Манхатън.

" Цените са умопомрачителни ", разяснява Крис Ливит, водещ брокер в Палм Бийч в Douglas Elliman. " Предлагането е доста лимитирано, изключително в края на сегмента с извънредно висока чиста стойност, където всички клиенти се стремят към необикновен парцел на брега на езерото или океана. ", изяснява той.

Рекордните цени на парцелите в Южна Флорида се дължат на продължаващото бягство на милионери и милиардери от щати с високи налози като Ню Йорк, Ню Джърси и Калифорния, както и на растежа на стопанската система на Флорида. Тъй като свръхбогатите купувачи нормално заплащат в брой за парцелите си, те са по-малко наранени от покачващите се лихви по ипотечните заеми.

Според Джонатан Милър, основен изпълнителен шеф на Miller Samuel, към третото тримесечие в Палм Бийч има единствено 53 жилища на пазара, което е с 61% по-малко от равнищата преди пандемията. Недостигът на оповестени жилища е понижил броя на продажбите, които са намалели с 31% през миналата година, споделя той.

Въпреки това брокерите настояват, че ниският брой на наличностите ще продължи да оказва напън за повишение на цените, което ще направи парцелите скъпи даже за мултимилионери. В края на юли да вземем за пример, къща на брега на морето, закупена от последните притежатели за 7,4 млн. $, е била продадена на новите за към 50 млн. $.

Това лято стилният магнат Томи Хилфингер продаде имение в Палм Бийч за 41,4 млн. $, по-малко от шест месеца откакто го купи за 36,9 млн. $, добавя CNBC.

Рекордът за най-скъпо продадено жилище в беше подложен през април, когато търговецът на първокласни коли Майкъл Кантанучи заплати 170 млн. $ за имение на брега на океана с повърхност 1,6 акра.

" Обикновено септември не е толкоз претрупан, само че тази година пазарът се разгорещи по-рано ", споделя Ливит. " Тези купувачи се движат доста бързо. Обаждат се и споделят: " Утре хвърча ". После кацат с частния си аероплан, оглеждат и купуват в границите на седем дни. И се връщат след месец, с цел да се нанесат. Получават, всичко, което и когато желаят. ", добавя брокерът.

В Маями Бийч също се следи скок на цените от страна на богати купувачи - изключително милиардери. Средната цена на първокласните недвижими парцели се е повишила до рекордните 25 млн. $, съгласно Douglas Elliman и Miller Samuel.

" Пазарите на първокласни и висококачествени жилища наподобяват необвързани с лихвите по ипотечните заеми и стопанската система сега ", споделя Джонатан Милър. " Както Палм Бийч, по този начин и Маями Бийч са откъснати от наклонността на лихвените проценти. "

Технологичният милиардер Ерик Шмид и брачната половинка му са последните милиардери, които стартират да натрупат сбирки от недвижими парцели в Маями. Брокери настояват, че двойката е закупила повече от половин дузина къщи на Сънсет Айлъндс, като е похарчила над 140 млн. $. Не е ясно дали Шмид възнамеряват да живеят в Маями.

Милиардерът от хеджфондове Кен Грифин продължава да уголемява наличието си като неотдавна откупи част от парцел за 45,5 млн. $. През 2020 година той продаде парцела на пенсионираната бейзболна звезда Алекс Родригес като част от бартер на земи. Миналата година Грифин заплати и 107 млн. $ за историческо крайбрежно имение в Маями.

Джеф Безос също се причисли към клуба на плажните милиардери, като похарчи 150 млн. $ за два прилежащи парцела в Индиън Крийк Вилидж. Двата парцела му дават общо 4,6 акра в извънреден анклав и го вършат комшия на легендата на Националната футболна лига Том Брейди, добавя CNBC.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР