От отбора на Уилямс официално опровергаха разпространената по-рано информация от

...
От отбора на Уилямс официално опровергаха разпространената по-рано информация от
Коментари Харесай

Уилямс опровергаха информацията за подписан договор с Кубица

От тима на Уилямс публично опровергаха публикуваната по-рано информация от RTL за подписан контракт сред английския отбор и поляка Роберт Кубица. Според немската медия оповестяването на завръщането на Кубица във Формула 1 на мястото на Фелипе Маса трябваше да бъде оповестено този уикенд при финала на сезона в Гран При на Абу Даби.

"Въпреки че диалозите ни с Роберт не престават, към момента не сме взели финално решение кой от претендентите ще наследи мястото на Фелипе Маса. Ще обявим публично решението си, когато имаме какво да кажем. Също по този начин не е правилно, че сме възнамерявали да съобщим новия водач на Уилямс за 2018 година по време на уикенда за Гран При на Абу Даби ", отхвърлиха слуховете на RTL от тима на Уилямс.

32-годишният Кубица се състезаваше във Формула 1 от 2007 до 2010 година, само че кариерата му завърши наложително през февруари 2011 година, откакто пострада съществено при злополука по време на присъединяване в автомобилно рали в Италия. Той стана първият поляк с победа във Формула 1 през 2008 година, когато като водач на БМВ-Заубер победи в Гран При на Канада.

Кубица се завърна на пистата в средата на годината, като направи над 250 обиколки в два теста за Рено, които демонстрираха, че той е изцяло подготвен физически да се състезава още веднъж във Формула 1. През октомври полякът направи и проби за Уилямс на пистата "Силвърстоун ", в които е убедил управлението на тима, че още веднъж може да се състезава на най-високо равнище.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР