От отбора на Уилямс обявиха, че са доволни от постигнатите

...
От отбора на Уилямс обявиха, че са доволни от постигнатите
Коментари Харесай

Уилямс доволни от теста на Кубица, полякът може да замени Маса

От тима на Уилямс оповестиха, че са удовлетворени от постигнатите резултати от Роберт Кубица по време на особено проведения за поляка тестов ден на английската писта " Силвърстоун ". 32-годишният Роберт прави всичко по силите си да възобнови кариерата си на водач във Формула 1 шест години и половина след тежкия случай, който претърпя по време на автомобилно рали в Италия.

Кубица тества FW36 болида на Уилямс от 2014 година, като главната задача на поляка е била да покаже до каква степен е стигнал с възобновяване си и в какъв стадий на физическа подготовка се намира. Много е евентуално, в случай че договарянията на английския тим с новия управител на поляка - Нико Розберг, минат сполучливо, Роберт да размени 36-годишния деец Фелипе Маса. Бразилецът се отдръпна от спорта в края на предходната година, само че бе върнат по неотложност от пенсия за началото на сезон 2017. Причината бе, че Мерцедес взеха от Уилямс Валтери Ботас тъкмо поради изненадващото преустановяване на кариерата на международния първенец за предходната година Розберг.

Кубица направи по-рано проби и за тима на Рено по време на сезонните проби през август, дни след Гран При на Унгария. Тогава без особени проблеми той завъртя 250 обиколки, което сподели, че е във форма. Полякът има планувани още едни проби за Уилямс на писта " Хунгароринг " по-късно през месеца, в които ще се включи и аварийният водач на тима Пол ди Реста, който също е претендент за титулярното пилотско място на Маса.

Роберт стана първият поляк с победа във Формула 1 през 2008 година, когато като водач на БМВ-Заубер победи в Гран При на Канада.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР